Individuele training

Training met persoonlijke begeleiding

Samen naar lichamelijk topniveau!


Binnen de praktijk hebben we ons verder ontwikkeld in het revaliderende aspect en in het functioneel trainen aan het Gary-Gray Institute te Adrian (Michigan - USA). Daarom heeft Topsportadvies ook de nodige biomechanische tools om proactief de sporter beter te laten functioneren in functie van zijn sport, dit om blessures samen op te volgen en de oorzaak van de letsels op te sporen, wat in deze tijd nog te weinig wordt gedaan.


Niet zomaar individuele training

Wat maakt 'Applied Functional Science' zo goed? Of wat is het verschil met de klassieke kinesitherapeut of personal trainer en de geneeskunde zoals wij het in onze ruime regio kennen?


De basis van deze opleiding is een zeer gedetailleerde kennis van de biomechanica in het lichaam, hoe alles met elkaar gelinkt is en hoe de verschillende delen van ons lichaam een invloed op elkaar hebben. Dan hebben we het hier dan nog alleen maar over de botten/gewrichten, spieren en zenuwstelsel.


De principes van AFS geven ons betere inzichten in hoe spieren (functionele anatomie) en gewrichten (kettingreacties) effectief functioneren tijdens bewegingen, rekening houdende met oa. de zwaartekracht, de grondreactiekrachten, momentum, de positie van het lichaam, ...


Beter functioneren in functie van je sport

Eens de bewegingsanalyse gemaakt (screening/assessment), is het ons uiteindelijke doel om compensaties in het lichaam op te sporen en aan te pakken. Op die manier kan men aan blessurepreventie doen, aan performance training (vermijden van energy leaks) en 'functionele' revalidatie (volgens de werking van het lichaam). 


Een oorzakelijke aanpak dus (die zijn nut heeft bij bv. chronische letsels of herval ) in plaats van een symptomatische ( medicatie, pijnstillers, ontstekingsremmers, cortisonen, operatie ).


Er zijn maar al te veel mensen die steeds blijven hervallen in letsels of lichamelijke ongemakken, omdat de oorzaak niet wordt gezocht of gevonden. Uitspraken zoals : 'je zal ermee moeten leren leven', 'je bent blessuregevoelig' of 'stop dan maar met je passie' zijn vaak vermijdbaar of onterecht en zijn pas gegrond na een uitgebreid 'oorzakelijk' onderzoek en dito begeleiding. Eens we de connectie oorzaak- gevolg kunnen verbreken, blijkt dat de persoon in kwestie perfect kan functioneren, sporten, pijnvrij blijven, ... 


Maar met een kritische kijk naar het functioneel trainen moet men altijd rekening houden hoe de atleet functioneert en beweegt. Men weet dat spieren werken in drie vlakken (frontaal, sagitaal, transversaal), rekeninghoudend met de grondreactiekracht en zwaartekracht. Indien men de spieren in één van die vlakken niet gaat trainen is de kans reëel dat men eventuele overbelastingsblessures gaat ontwikkelen. Men moet altijd oefeningen geven in 3D en ook rekening houden naar de beste positie en werkelijke houding van elke atleet vb voetballer, basketballer, volleyballer liggen niet op de grond tijdens het sporten. Gaat men dan stabilisatie oefeningen geven al liggend? Als je weet dat uw lichaam en spieren anders gaan reageren als men staat in plaats van dat men ligt, daarbij nog rekeninghoudend met de zwaartekracht en grondreactiekracht die erbij komen. Zijn dan oefeningen al liggend voor deze disciplines een meerwaarde?


Kijk mee binnen bij enkele van onze trainingen:

Onze formules:

In groep zonder consult

3, 6 of 12 maanden

 • v.a.

  € 300,-

  3 maanden traject: €300

  Training


  6 maanden traject: €600

  Training


  12 maanden traject: €1100

  Training

  In groep met 

  consult

  3, 6 of 12maanden

 • v.a. 

  € 450,-

  3 maanden traject: €450

  Intake + training


  6 maanden traject: €900

  Intake + training + consult


  12 maanden traject: €1700

  Intake + training + 2 consults

  individueel begeleid traject

  3, 6 of 12 maanden

 • v.a. 

  € 850,-

  3 maanden traject: €850

  Intake + training


  6 maanden traject: €1500

  Intake + training + consult


  12 maanden traject: €2900

  Intake + training + 2 consults

  Alle prijzen zijn inclusief de intake buiten de eerste formule. Wij staan voor een volledige doorlichting en geen half werk en nemen daarom onze tijd. Wil je graag meer uitleg over deze formules? Stuur ons een mailtje op info@topsportadvies.be

  Bedankt voor het geleverde werk! 


  Thorbjörn vergeleek het met een ajuin pellen, de ene laag na de andere laag afnemen tot je bij de kern van het probleem komt. Hij oefent zijn job uit met heel veel passie, enthousiasme en deskundigheid.

  Ortwin De Wolf

  Ik hoorde dat zij een probleem niet alleen probeerden oplossen, maar dat zij ook zochten naar de oorzaak ervan. De verschillende raadplegingen, hun advies, hun positieve instelling, enthousiasme en toewijding hebben enorm bijgedragen tot mijn herstel van mijn chronische achillespees klachten.

  Ingrid Van Steelandt