Loopschoenen kopen waar je kilometers lang plezier van hebt? Enkele tips.
arrow_drop_up arrow_drop_down
5 oktober 2018 

Nieuwe loopschoenen kopen? Eerst de Topsportadvies tips lezen!

Waarom je goedkope loopschoenen best voorbijloopt

Intensief lopen belast je gewrichten, pezen, spieren en botstructuur meer dan je zou denken. Om hardnekkige loopblessures te vermijden, kan je dus maar best kwalitatieve loopschoenen kopen. Net zoals je looptechniek, zullen je loopschoenen bovendien een bepalende rol spelen voor je sportieve successen én je loopcomfort.

Met deze tips van Topsportadvies weet je waarop je moet letten als je hardloopschoenen gaat kopen om ten volle van je runners high te genieten.

loopschoenen kopen

Loopschoenen kopen doe je best bij professionals!

Om te voorkomen dat je je loopschoenen vroegtijdig aan de haak hangt wegens blessure of irritante pijntjes, kan je maar beter meteen de juiste loopschoenen kopen. In de winkel lijken de schoenen misschien wel comfortabel te zitten als je er even mee rondwandelt, maar geldt dat ook als je er langdurig mee gaat hardlopen?

De drukbelasting is niet overal gelijk op je voeten naarmate je meer snelheid maakt. Bovendien zullen zowel je looptechniek als de vorm van je voeten die druk gaan bepalen. Elke voet is anders en iedere loper heeft een specifiek profiel!

In een professionele sportshop, zoals de sportwinkels van Topsportadvies in Stekene, wordt je loopprofiel nauwkeurig geanalyseerd. Een looptest op een intelligente mat brengt de drukpunten en je bewegingen nauwkeurig in kaart. Ook de mate van scheefstand van je voeten (overpronatie of supinatie waarbij de zool respectievelijk vooral aan de binnenkant of buitenkant van de schoen zal afslijten) wordt zo meteen opgemerkt.

De loopbewegingen worden nadien uitvoerig geanalyseerd door een professional met kennis van zaken voor je enkele geschikte loopschoenen voor je neus krijgt. En daar stopt het niet, want nadien moet je passen én een rondje lopen om echt zeker te zijn dat je loopschoenen perfect passen.

Enkele tips als je loopschoenen gaat kopen

  • Breng je oude loopschoenen mee zodat we slijtage kunnen analyseren. Vergeet ook je vertrouwde loopsokken niet en je steunzolen als je die draagt.
  • Je voeten zwellen overdag. Schoenen pas je best niet ’s morgens vroeg. De schoenen moeten bovendien goed aan je voet aansluiten, dus ook je veters strak strikken telt.
  • Als je elke dag loopt, is een extra paar loopschoenen kopen zeker niet onverstandig. Zo kan je regelmatig afwisselen en krijgen je schoenen voldoende tijd om te drogen.
  • De kleur van je schoenen is van ondergeschikt aan de technische prestaties en het comfort. Al is een reflecterend biesje wel handig als je regelmatig ’s avonds loopt.

Waarom loopschoenen kopen bij Topsportadvies?

  • grote voorraad loopschoenen voor ruime keuze
  • alleen loopschoenen van onberispelijke kwaliteit
  • we maken de nodige tijd vrij voor loopanalyses
  • geen nummer, wel een woordje uitleg en advies op afspraak

Wanneer loop je even binnen?

Je bent van harte welkom in onze runners shop in Stekene! Wij werken enkel nog op afspraak om de persoonlijke begeleiding en tijd te kunnen garanderen.

Reactie plaatsen