arrow_drop_up arrow_drop_down
27 september 2015 

Waarom kiest u voor Topsportadvies?

Nieuw bewegingscentrum te Stekene

gebouw_stekene

Het nieuw bewegingscentrum zal de bakermat worden van bewegingsanalyses gecombineerd met verschillende paramedische disciplines. Alles onder één dak dus! Er is een loop – & voetbal shop, we doen functionele bewegingstesten, kinesiologie, osteopathie, podologie en kinesitherapie. Ons ultieme hoofddoel is het zoeken naar de werkelijke oorzaak van klachten en blessures.

De rode draad in het verhaal is De Brul Thorbjörn samen met zijn medevennoot Demeulemeester Fien. Samen hebben ze de opleiding ‘Klinische Psycho-Neuro-Immunologie’ (KPNI) gevolgd en met hun team werken ze vanuit deze visie. Dat wil zeggen dat ze naar jouw lichaam in zijn totaliteit kijken en naar de verschillende werkingsmechanismen ervan, gecombineerd met hun ervaringen als bewegingsexperten. De driehoek tussen het structurele, het zenuwstelsel/emotionele en het immuunsysteem/biochemische wordt geanalyseerd en behandeld. Zo komen we tot het besluit dat elk letsel een oorzaak heeft en dat de oorzaak zich ergens bevindt tussen deze drie peilers. Wij zoeken ernaar van kop tot teen en omgekeerd. Het symptoom is niet de werkelijke oorzaak.

Onze doelstelling is professionele en semiprofessionele sporters, recreatieve sporters, jeugdige atleten en andere personen die ambitieus en gemotiveerd zijn te begeleiden en behandelen. Vanuit onze passie voor ons vak willen we jullie zo goed mogelijk behandelen en de tijd nemen om te luisteren naar jouw verhaal. Daarnaast nemen we de tijd om je exact uit te leggen wat de oorzaak van jouw probleem is. We willen jou zelf ook de tools geven om de genezing te versnellen, omdat we ervan overtuigd zijn dat hier de sleutel tot succes ligt.

Wat belangrijk is, is hoe je kijkt naar jouw lichaam. Welke bril zet je op? Kijk je eens verder dan je neus lang is?

Alles wat je meegemaakt hebt in je levensloopbaan speelt een rol naar het ontstaan van een blessure en dit vanaf de geboorte. Atleten kunnen bijvoorbeeld hun hamstring of een andere spier gescheurd hebben. Mogelijk spelen daar onderliggende trauma’s een rol in, zoals een botsing met een medespeler, een elleboogstoot, ziekte, stressfactoren of emotionele trauma’s. Wij werken met de voorgeschiedenis en de typologie van een speler in het achterhoofd. Als iemand meerdere keren een gelijkaardige blessure oploopt, dan onderzoeken we eerst waarom dit terugkomt en welke oorzaken er nog niet zijn weggewerkt. Deze oorzaak kan gevolgen hebben voor een ontregelde lichamelijke en immunologische balans van het lichaam. Wees preventief en laat ook je lichamelijke posttraumatische klachten behandelen. Every injury is important.

Wees er ook snel bij na elke operatie of letsel. Een korte check-up of screening kan wonderen doen op lange termijn. Elk letsel heeft een oorzaak en een oplossing! Atleten, sporters, patiënten die geen uitweg vinden in hun blessures kunnen bij ons terecht. Want we geloven dat een vroege deskundige interventie van kapitaal belang is om jouw prestaties te optimaliseren en ernstige blessures te vermijden. Als team kiezen we voor de holistische totaalaanpak. Dit betekent dat alle onderdelen van het lichaam belangrijk zijn. Wanneer één onderdeel faalt, faalt het geheel. We zoeken samen met jouw naar de oorzaak!

Wacht dus niet tot het te laat is, laat je lichaam tijdig checken. Hoe meer zwakke schakels er kunnen uitgehaald worden, hoe beter. Het lichaam moet 100% functioneren en niet 95%. Er mogen geen klachten optreden, elke klacht heeft een betekenis en een oorzaak. What is the real cause? Je toekomst op lange termijn is belangrijk, niet op korte termijn. Klachten/blessures oplappen en symptomatisch behandelen is niet de juist manier.

Topics in het bewegingscentrum

Loop – & voetbal shop

Het is niet alleen een must om het lichaam correct in balans te brengen door manuele handelingen maar ook de perfecte schoen en functionele zool is belangrijk. Uw voeten zijn samen met het hoofd de steunbasis voor alles.

We willen niet zomaar een shop zijn! Het is belangrijk om te luisteren naar de noden van elke atleet/particulier en vanuit onze paramedische kennis de correcte schoen voor jou te vinden. Deze worden ook steeds kinesiologisch en biomechanisch in ons labo getest.

Elke loop – en voetbalschoen is anders en is steeds opgebouwd volgens de noden van de atleet. Er zijn schoenen voor zwaar- en lichtgewichten, voor elk voettype, voor elk looppatroon. Veel blessures worden veroorzaakt door het dragen van een foute schoen. Bij de aanschaf van loopschoenen moet dus met meer rekening gehouden worden dan enkel de kwaliteit van de schoen. We zien veel voetballers spelen met dezelfde schoenen van éénzelfde merk. Als je weet dat elke atleet een ander voettype heeft, is het dus niet logisch dat iedereen dezelfde schoen draagt. In de praktijk zien we spelers die hun enkel hebben verzwikt. Als we dan het voettype bekijken t.o.v de breedte en stabiliteit van de schoen komt dat veelal niet met elkaar overeen. Vaak oefent marketing een grote invloed uit op de aankoop van schoenen. Daarom willen we onze atleten, voetballers, volleyballers en andere sportende mensen de correcte schoen adviseren, los van het merk.

De volgende merken hebben we geselecteerd en goedgekeurd in onze shop.

Puma: loopkledij, loop – voetbalschoenen

Mizuno: loop, voetbal – volleybalschoenen

New Balance: loop – en voetbalschoenen

Brooks: loopschoenen

Saucony: loopschoenen

Database

Ook ons eigen databasesysteem is nieuw! Met ons team willen we transparantie bieden naar de klant. Vanuit onze ervaringen blijkt dat communicatie zeer belangrijk is. Bij Topsportadvies kan elke nieuwe patiënt/atleet inloggen in zijn eigen patiënten dossier en deze zelf beheren. De therapeuten kunnen hun bilan eraan toevoegen en patiënten kunnen zelf de therapeuten op de hoogte houden van hun trainingsschema, blessures… elke nieuwe wijziging kan direct gemeld worden zodat de therapeut op de hoogte is. Geen papierwerk meer! Op die manier is een betere opvolging verzekerd!! Het is ook een extra troef naar sportclubs toe, waar trainers hun spelers via dit medisch volgsysteem kunnen opvolgen.

Biomechanisch lab

Ons labo zal één van de toonaangevende labo’s zijn in België met gloednieuwe technologieën. In ons labo worden klassieke ganganalyses uitgevoerd, aangevuld met de nieuwste methodes om de positionele uitlijning van het bekken en de wervelkolom te bekijken, en dit vanuit verschillende standpunten. Op de loopband staan nu camera’s uit meerdere oogpunten om bijvoorbeeld ook de wervelkolom en mogelijke afwijkingen te bekijken. Dit alles gebeurt vanuit een holistische visie. Zo kunnen we zien wat er is veranderd als een atleet van onze behandeltafel komt, of als we experimentele situaties nabootsen. Het lichaam wordt volledig biomechanisch onder de loep genomen door 6 high speed camera’s van Quintic met een analysebeeld van 330 frames per seconde. Daarbij komt nog eens een volledige footscan analyse. Het pareltje van het labo is de 4D Motion rugscanner van Diers. Alles is in huis om jullie structureel van binnen en van buiten te screenen. Een goede balans van het lichaam is uitermate belangrijk.

Personal Training/kinesitherapie en Functionele revalidatie

Door onze kennis in revalidatie en functioneel trainen zoals aan het Gary-Gray Institute te Adrian (USA), kunnen we de atleet op een functionele aanvaardbare manier beter trainen.
De basis van deze opleiding is een zeer gedetailleerde kennis van de biomechanica in het lichaam, hoe alles met elkaar gelinkt is en hoe de verschillende delen van ons lichaam een invloed op elkaar uitoefenen. We hebben het hier dan nog alleen maar over de botten/gewrichten, spieren en zenuwstelsel.
De principes van Applied Functional Science geven ons betere inzichten in hoe spieren en gewrichten effectief functioneren tijdens bewegingen, rekening houdend met de zwaartekracht, de grondreactiekrachten, het momentum, de positie van het lichaam…
Eens de bewegingsanalyse gemaakt is, is het uiteindelijk ons doel om de oorzaak en compensaties in het lichaam op te sporen en aan te pakken. Op die manier kan men aan blessurepreventie doen, aan performance training en aan ‘functionele’ revalidatie. We bieden jullie dus een oorzakelijke aanpak, die vooral zijn nut heeft bij chronische letsels of herval, in plaats van een symptomatische behandeling met medicijnen of een operatie.

Bij deze kritische visie over functioneel trainen moet men altijd rekening houden met hoe de atleet functioneert en beweegt. Spieren werken namelijk steeds in de 3 dimensies. Indien men de spieren in één van de drie vlakken niet gaat trainen is de kans reëel dat overbelastingsblessures gaan ontstaan. Oefeningen moeten steeds in 3D worden uitgevoerd, rekening houdend met de beste positie en de werkelijke houding van elke atleet.

Door de combinatie van ons bewegingslabo met de uitgebreide screening op zowel houding, voeding als immuunsysteem en stress, nemen we alle facetten van het lichaam onder de loep. Eén centrum waar alle therapeuten deskundig en vol enthousiasme jullie zullen begeleiden!

Volgende trainingsmodules bieden we u aan:

De individuele trainingssessies duren minstens 1u.

Formule 1:

10 individuele sessies voor 600€ met inbegrip van een biomechanische pre – en post screening twv 160€ inclusief voedingsanalyse via het GPS systeem. Daarbij kunt u ook gebruik maken van de trainingsruimte na reservatie.

Formule 2:

25 individuele + 2 extra supplementaire sessies voor 1500€ met inbegrip van een biomechanische pre – post screening twv 160€ inclusief voedingsanalyse via het GPS systeem. Daarbij kunt u ook gebruik maken van de trainingsruimte na reservatie.

Als u in formule 2 intekent dan heeft u recht op een paar loopschoenen.

Formule 3:

2 individuele sessies voor 160€ per maand inclusief gebruik maken van de trainingsruimte na reservatie met inbegrip van een biomechanische pre- en post screening twv 160€ inclusief voedingsanalyse via het GPS systeem.

Formule 4:

Duo training van 10 sessies, 40€ pp per training of 800€ voor de 10sessies met inbegrip van een biomechanische pre – post screening twv 160€ inclusief voedingsanalyse via het GPS systeem.

Formule 5:

10 groepstrainingen met 4 personen (samen met vrienden, collega’s…). 200€/pp inclusief pre-screening naar voedingsanalyse via het GPS systeem.

Innovatieve therapieën binnen ons concept.

Het befaamde mondstuk/bite

De Belg Jean-Pierre Meersseman is één van de grote voorbeelden in de topsport. Hij leidde het AC Milan-lab en onderzocht blessures die een oorzaak hebben in een verkeerde beet of occlusie van de tanden. We brachten meerdere bezoeken aan zijn praktijk in Como (IT). Binnen de praktijk hebben we ons verder verdiept in de relatie tussen een malocclusie/verkeerde beet en blessures van het onderste lidmaat. Samen met enkele tandartsen en tandlabo Global Smile hebben we iets uniek ontworpen, speciaal voor Topsportadvies. Een directe intra-orale 3D scan gecombineerd met een 3D geprint mondstuk. Dit in combinatie met ons eigen bewegingslabo en de 4D motion rugscanner van Diers, geeft ons ruim voldoende mogelijkheden om het lichaam diepgaand te analyseren.

Het is belangrijk om balansverstoringen door een tand- of occlusieprobleem op te sporen. Het geeft vaak een vals beenlengteverschil of rotaties ter hoogte van het bekken.

Niet alleen zorgt het mondstuk voor het terug herwinnen van balans. Ook mensen met nekklachten, hoofdpijnen, knarsetanden en slijtage van het kaakgewricht kunnen winst boeken bij het dragen van een mondstuk. Een mondstuk moet worden gezien als een hulpmiddel die de balansverstoring aanpakt.

Functionele podologische zolen

Zolen hebben een meerwaarde als de problemen vertrekken vanuit een verkeerde voetstatiek  dat gevolgen heeft op het bekken, rug, nek en schouders. Vanuit onze kennis gaan we de patiënt dieper uittesten via technieken vanuit de osteopathie, kinesiologie en de methode Frank De Bakker. Als je zolen vervaardigt is het belangrijk dat deze niet zorgen voor andere storingen in het lichaam. We zijn er extra in getraind om deze foutieve kettingreactie zo min mogelijk te activeren. Daarom stellen we ons vragen bij het gemak waarmee patiënten tegenwoordig zolen voorgeschreven krijgen zonder verder te kijken en zonder deze uit te testen. In ons centrum zal je voldoende gescreend worden. Onze zolen worden 3D vervaardigd, dat wil zeggen dat er geen gipsen, blauwdrukken of schuimdozen aan te pas komen. De kwaliteit is van ultiem belang. Topsportadvies werkt met wasbare EVA materialen. Ze nemen geen vocht op waardoor ze ook niet als voedingsbodem voor schimmels kunnen fungeren. Al onze EVA materialen worden getest op slijtvastheid. Nog een beter bewijs is de tevredenheid van onze gebruikers die 1 paar zolen 2 tot 3 jaar en soms langer kunnen dragen. EVA materiaal kunnen we bij een jaarlijkse controle dikwijls heel makkelijk aanpassen naar correctie of slijtage. Ook garanderen we u op individueel maatwerk. Zowel de linker- als de rechtervoet worden individueel bekeken en bijgestuurd. De meeste systemen gebruiken een afdruk welke ze nadien linken aan een model uit een ‘voetenbibliotheek’. Topsportadvies start met de voet van de patiënt en blijft gedurende elke optimalisatie deze 3D voetscan gebruiken. Dit maakt dat correcties heel makkelijk worden verdragen, omdat de voet de zool steeds als heel natuurlijk zal aanvoelen.

Stel dat je na een tandartsbezoek of een stoot in het gezicht een occlusiestoornis krijgt, dan krijg je ook een kaak die uit balans is. Het lichaam wil dat graag compenseren. Hierdoor krijg je mogelijks lage rugklachten. Als je van daaruit voetproblemen ontwikkelt, moet je die klachten uiteraard niet via de voeten behandelen. Als het voetprobleem door een kettingreactie komt, is het beter het probleem niet aan de voet aan te pakken. Een ander voorbeeld dat vaak in de praktijk wordt gezien is fasciitis plantaris. Vanuit de osteopathie benaderen we dat vaak als een te hoge stress, problemen ter hoogte van het heiligbeen, of hormonale problemen.

Bij deze willen we jullie er op attent maken dat veel praktijken niet verder kijken en dat de patiënt snel een zooltje voorgeschreven krijgt. Het totaalbeeld is belangrijk en daarin zijn we als team zeer goed getraind!

Seminarie ruimte

In ons concept bieden we regelmatig lezingen aan onder het motto ‘Kennis moet je delen’. We hebben een mooie ruimte van 200m² ter beschikking om er seminaries te geven. Daarnaast geven we deze mooie ruimte ook vrij voor de externe huurder. Reeds alle media communicatie is aanwezig om er een presentatie te geven. De ruimte is ook geschikt voor recepties en sportcongressen.

Binnenkort verwelkomen we u graag!

Tijd om je lichaam te laten optimaliseren?

Reactie plaatsen