Lichaamsscan om oorzaak van je klachten te achterhalen

Multiscan Pro  - Bodyscan

Laat je lichaam optimaliseren met een totale lichaamsscan


Voeding, beweging, slaap enz.. blijven primaire onderdelen om het lichaam optimaal in balans te houden. De totale lichaamsscan (=Multiscan pro) kan een grote rol spelen in de optimalisatie van je lichaam. De scan wordt ingezet om snel en doelgericht te werken op gebied van preventie, begeleiding en opvolging van patiënten, klanten, sporters, enz.


Wat haal je uit een traject met totale lichaamsscan?

 • Je leert je lichaam in detail kennen
 • Een objectieve meting van het functioneren van je lichaam
 • Je kan bijsturen waar nodig zodat je optimaal kan functioneren
 • Je ontdekt de oorzaken van je klachten
 • Juiste voedings-en sportadvies op maat van jouw lichaam
 • De correctie interventies doen voor jouw lichaam


Mogelijke klachten waarbij de lichaamsscan duidelijkheid geeft over de oorzaken:

 1. Slechte recuperatie/ herstel
 2. Slaapproblemen
 3. Fysieke klachten
 4. Spierletsels
 5. Sportblessures
 6. Chronische rugpijn
 7. Weinig energie

 1. Vermoeidheid
 2. Overbelasting
 3. Stress
 4. Burn-out
 5. Depressies
 6. Darmproblemen
 7. Uitputting

Wat meet de lichaamsscan?

De analyses geven meerdere parameters over onze levensstijl: lichaamssamenstelling, sport en beweging, functies van organen, klieren en weefsels, voeding en suppletie, wervelkolomscore, hart-mentale en hormonale overzichten, zuur – base balans en electrolyten, mate en tempo van lichaamsveroudering … Kortom, de informatie die u nodig heeft voor de objectivering van uw gezondheid. De scan kan zowel preventief afgenomen worden als u gezond wilt blijven als bij chronische klachten.


De juiste voedingscorrecties worden vaak aangeraden naast een osteopathische behandeling. Wanneer er bv een probleem is met de spijsvertering (winderigheid, obstipatie, diaree …) kan het van belang zijn om bepaalde triggers in je voeding te mijden.


Via een causopractisch aanpak: oorzaak – gevolg testen kunnen we achterhalen welke oorzakelijke verbanden er zijn tussen een bepaalde klacht en voeding gerelateerd. Suiker, lactose en gluten staan de voorbije jaren bekender als belangrijke triggers. Maar ook voedingsstoffen die in principe ‘gezond’ zijn, kunnen bij bepaalde mensen een tegenreactie veroorzaken. Nachtschadigen zoals tomaten, aubergine, courgetten zijn daar het perfecte voorbeeld van. Tomaten zijn op zich gezond en bevatten heel wat goede stoffen. Maar het kan zijn dat je maag-darmstelsel deze niet goed kunnen verteren. Zo kunnen tomaten op termijn leiden tot klachten in je vertering maar ook in je bewegingsapparaat! Voedingsintoleraties kunnen ook optreden door een dysbalans in het immuunsysteem. Daardoor is het belangrijk om de diepere lagen in jouw systeem aan te pakken zodoende dat de mogelijke intoleranties zich niet kunnen ontwikkelen door bv het wegnemen van een parasitaire belasting thv de darmen…


Via de bodyscan kunnen we alvast meerdere parameters gaan analyseren. Een totaalbeeld over jouw lichaam is een must om de noodzakelijke stappen in jouw evolutie door te voeren..


Voor wie is deze scan?

- Particulieren

- Amateursporters

- Topsporters

Hoe verloopt de lichaamsscan?

De meting is snel, veilig en pijnloos. De meting bestaat uit het plaatsen van handen en blote voeten op metalen plaatjes. Daarnaast 2 electrodes op het voorhoofd en een zuurstofmeter aan de wijsvinger. De presentatie en de interpretatie is eenvoudig met de bedoeling snel en gemakkelijk een overzicht te bekomen en op te volgen dit zowel voor de therapeut, coach, arts als voor de patiënt, klant zelf.


Hieronder kan je zien hoe de test verloopt op de foto's. Daarnaast zijn enkele voorbeeldvisualisaties toegevoegd die jij kan te weten komen van jouw lichaam.


Hoe gaan we concreet te werk?

Afhankelijk van de doelstelling gaan we aan de slag met een individueel traject. Er kan gekozen worden uit 2 formules:

Basistraject

3 maanden

 • € 340,-

  In detail

  • Intakegesprek + Totale lichaamsscan
  • Optimaliseren van jouw intern systeem uitzoeken naar eventuele voedsel intolerantie doormiddel van spier – en kinesiologische testen.
  • Na 3 maanden: Eindscan + evaluatie  Optimale traject

  6 maanden

 • € 600,-

  In detail:

  • Intakegesprek + Totale lichaamsscan
  • Na 2 weken: consultatie: oplijsten voedingsstrategieën. Optimaliseren van jouw intern immuunsysteem doormiddel van spier – en kinesiologische testen. Neutraliseren en bijsturen van voedingsintoleranties/ allergieën.
  • Na 3 maanden: hercontrole op basis van de uitgekomen resultaten van de 2de week. Diepgaande spiertesten, verder optimaliseren van jouw intern immuunsysteem + totale lichaamsscan.
  • Na 4 maanden: consultatie en bijsturing
  • Na 6 maanden: consultatie: hercontrole en overlopen voeding, gerichte interventie op basis van de lichaamsscan. Diepgaand verder het intern immuunsysteem optimaliseren en bijsturen

  Extra behandelingen buiten het traject kunnen worden aangevraagd maar zijn niet standaard inbegrepen, alsook de verdere adviezen naar aankoop suppletie. Bij gewichtsverlies als doelstelling wordt dit traject geïntensifieerd. Afhankelijk van uw noden wordt dit traject aangepast indien nodig. Per extra consult 70 euro.


  Mijn dochters spelen weer basket zonder pijn!


  Wij zijn ontzettend blij dat we bij Thorbjörn terechtgekomen zijn. Je moet er wel wat voor doen en zijn advies opvolgen, en je moet openstaan voor de methodes die hij gebruikt, maar we kunnen alleen maar positief zijn over het uiteindelijke resultaat!


  Theo Byl

  Hun advies en toewijding hebben enorm bijgedragen tot mijn herstel!

  Ik hoorde dat zij een probleem niet alleen probeerden oplossen, maar dat zij ook zochten naar de oorzaak ervan. De verschillende raadplegingen, hun advies, hun positieve instelling, enthousiasme en toewijding hebben enorm bijgedragen tot mijn herstel van mijn chronische achillespees klachten.

  Ingrid Van Steelandt

  Thorbjörn gaat op zoek naar de dieperliggende oorzaak van de klachten. 


  Van patiënt naar individu. Je bent geen patiënt meer die een middel neemt om de symptomen te bestrijden. Thorbjörn gaat op zoek naar de dieperliggende oorzaak van de klachten. Onder zeer deskundige begeleiding geeft hij je de mogelijkheid en de motivatie om het heft terug in eigen handen te nemen.


  Wie klaar is voor verandering zal dit via TOPSPORTADVIES ook ervaren!


  Esther Van Puymbroeck 

  Thorbjörn weet waar hij mee bezig is. 


  Thorbjörn bestudeert alles grondig, test spieren uit, zoekt de relatie met de organen en zoekt de zwakke schakels op in het lichaam. Hij neemt grondig de tijd en luistert naar uw probleem.

  Thomas Vandevelde

  Direct een bodyscan reserveren? Een andere vraag?

  Eerst even contact opnemen met Thorbjörn? Stel al je vragen of boek direct een afspraak.