Osteopaat van wacht? Geen goed idee. Waarom niet en wat dan wel?
Waarom een osteopaat van wacht geen enkele zin heeft. En wat je wel kan doen...
11 november 2020 
1 min. leestijd

Waarom een osteopaat van wacht geen enkele zin heeft. En wat je wel kan doen...

Natuurlijk kunnen fysieke klachten, blessures en blokkades zodanig escaleren dat de immobiliteit of pijn acuut wordt en niet langer houdbaar. Maar al te vaak wordt dan dringend een osteopaat van wacht gezocht, maar dat is helaas een maat voor niets. En daar is een goede reden voor. Lees je even mee waarom en wat je dan wél kan doen in noodgevallen?

Waar osteopathie voor staat

Een goede osteopaat bekijkt je lichaam en het bewegingsapparaat als één geheel en zoekt naar de onderliggende oorzaken van een klacht, blessure of bewegingsblokkade. Daarvoor zijn diepgaande gesprekken en verschillende onderzoeken en testen nodig. Pas als er een duidelijk beeld is gevormd van de huidige toestand van alle onderdelen, kan een doordacht en gecombineerd behandelingsplan voor het geheel worden uitgewerkt.

Die onderzoeken nemen uiteraard enige tijd in beslag. Een dringend osteopathisch consult bij nieuwe patiënten, waar geen voorgeschiedenis van gekend is en die onmiddellijk resultaat verwachten, is dus de facto contradictorisch.

Een lokale osteopathische behandeling op de plek waar het pijn doet? Niet bij Topsportadvies! Wij bekijken lichaam en geest als één geheel waarin verschillende componenten samenwerken. Enkel wanneer alle componenten en hun onderlinge interacties harmonieus in balans zijn kan het immuunsysteem, bewegingsapparaat en algemeen welzijn optimaal functioneren.

Geen osteopaat van wacht, wat dan wel?

Naar de huisarts van wacht

Bij acute pijnklachten raadpleeg je uiteraard best een huisarts van wacht. Die gaat na of een dringende medische ingreep nodig is. Een arts kan eventueel ook tijdelijke pijnbestrijding voorschrijven tot je wél bij je vertrouwde osteopaat terecht kan.
Tips!

  • Tracht zo weinig mogelijk pijnstillers en ontstekingsremmers te nemen. Lees maar even wat ontstekingsremmers met je lichaam doen. Ze camoufleren bovendien waardevolle informatie voor je osteopaat tijdens de eerstvolgende afspraak.
  • Vertel zeker aan je huisarts welke paramedische behandelingen je momenteel volgt en welke supplementen je neemt! Zo kan die medicatie en/of pijnbestrijding beter afstemmen op je huidige suppletie of de dosis ervan aanpassen.

Dringende osteopathie afspraak

Breng je osteopaat zo snel mogelijk op de hoogte van je acute klachten en het eventuele bezoek aan de huisarts. De meeste goede osteopaten voorzien vrije momenten in hun agenda voor dringende osteopathie of maken uitzonderlijk tijd vrij om je alsnog op zeer korte termijn te ontvangen. Doeltreffende osteopathie vergt nu eenmaal wederzijds vertrouwen en respect. Flexibele en klantgerichte service bieden hoort daar nu eenmaal bij.

Dringend osteopaat nodig?

Bij Topsportadvies houden we wekelijks enkele agendamomenten vrij in onze praktijk in Lokeren voor bestaande patiënten die een dringende osteopathie afspraak nodig hebben. Die afspraakmogelijkheden verschijnen last-minute in onze online agenda zodat ze niet onnodig ingenomen worden door niet-dringende afspraken. Een e-mail sturen om een urgent consult aan te vragen kan ook. We doen ons uiterste best om je direct te adviseren of je snel te ontvangen!

Hoofdkussen
Door

Hoofdkussen

op 12 Oct 2021

Hi! Bedankt voor het artikel. Wat raad je zoal aan qua slaaphouden of hoofdkussen om rug en nekklachten te voorkomen?

Reactie plaatsen