Osteopaat Thorbjörn De Brul behandelt in Lokeren en Sint-Truiden.
Osteopaat Lokeren Thorbjörn De Brul

Over erkend osteopaat en causopractor Thorbjörn De Brul

Wil je de dieper liggende oorzaken van je fysieke klachten vinden, je lichaam in topconditie krijgen of je sportprestaties nog verder verbeteren? Dan zit je goed bij Topsportadvies. Gediplomeerd causopractor en erkend osteopaat Thorbjörn De Brul bekijkt je fysiek, mentaal en sportief functioneren met open vizier en vanuit een breder perspectief. 


We geloven in de kracht van “een gezonde geest in een gezond lichaam” waarbij het fysieke en mentale welzijn even belangrijk zijn. Elk onderdeel binnen ons lichaam en diverse externe factoren beïnvloeden bovendien zowel apart als via hun onderlinge samenspel ons gehele functioneren en welzijn. 


Wij zoeken wél verder.

Blijf je maar last hebben van aanhoudende fysieke klachten of terugkerende blessures? Een bezoek aan de praktijk van Topsportadvies in Lokeren (Oost-Vlaanderen) of in Dormaal (Vlaams-Brabant) levert verrassende inzichten op over de dieper liggende oorzaken. En die zijn vaak niet wat men op het eerste zicht verwacht... 


Altijd eerst een causopractische screening

Met wetenschappelijk onderbouwde onderzoeksmethodes analyseren we talloze parameters. Zowel structurele anatomie, het zenuwstelsel, het immuunsysteem en emotionele en hormonale factoren brengen we gedetailleerd in kaart. Die analyse omvat ook de impact van externe causofactoren zoals bacteriën, schimmels, parasieten, straling, chemische en toxische belasting .


We onderzoeken elk lichaamsdeel apart en kijken ook naar de onderlinge interacties én het geheel. Alles staat immers met elkaar in verbinding. Precies daarom kunnen we via causale verbanden de onderliggende oorzaken van diverse klachten opsporen. 

“Wij onderzoeken je van kop tot teen en omgekeerd, want elk letsel heeft een oorzaak en dat is niet altijd wat de symptomen op het eerste zicht doen uitschijnen.”

... pas daarna behandeling op maat

Na een uitgebreide causopractische screening werken we een gepaste en behandeling op maat uit. Die combineert verschillende therapievormen en behandelingsmethodes in één totaaltraject om een duurzaam resultaat op lange termijn te realiseren. Het stimuleren van het zelfgenezend vermogen van je lichaam en het herstellen van natuurlijke evenwichten staan daarbij altijd voorop.

Onze visie

  • elke klacht heeft een oorzaak en kan dus behandeld worden
  • een gezonde geest in een gezond lichaam bevordert geluk
  • elke blessure is belangrijk en iedere patiënt verdient respect


Voor wie?

Bij Topsportadvies is iedereen welkom die positief in het leven staat. We adviseren en behandelen positivo’s van alle leeftijden om gezonder en gelukkiger te leven en coachen sportievelingen op alle niveaus om sportieve prestaties te verbeteren zonder blessureleed.

Wie is osteopaat & causopractor Thorbjörn De Brul?

Je komt zelden maar één keer op bezoek bij Topsportadvies. We verkiezen immers de samenwerking op langere termijn en recurrente onderzoekstrajecten en behandelingen. Zo kunnen we je vorderingen goed opvolgen en bijsturen waar nodig. Wederzijds vertrouwen en respect tussen therapeut, causopractor en osteopaat Thorbjörn De Brul en jezelf is bijgevolg een must. Of het klikt? Geen betere manier om dat te ontdekken dan door persoonlijk kennis te maken! Al stellen we Thorbjörn al wel even kort aan je voor.

Osteopaat Thorbjorn De Brul

SPORTOSTEOPAAT MET
SPORTKRIEBELS

De passie voor sport werd ten huize De Brul met de paplepel meegegeven en het sportief talent zit duidelijk in de familiegenen. Broer Tjörven bouwde een mooie carrière als profvoetballer uit, de zusjes presteerden op topniveau in de atletiek en ook Thorbjörn zelf heeft in zijn tienerjaren verschillende sportdisciplines beoefend. Recreatief wielrennen, atletiek, zeilen, tennis bij de Vlaamse Tennisschool en doelman bij de beloften van Sporting Lokeren onder meer. Vandaar de bijzondere specialisatie in sportosteopathie.

OSTEOPAAT D.O. &
CAUSOPRACTOR DCP

Met uitzonderlijke leergierigheid heeft Thorbjörn zich verdiept in verschillende medische disciplines. Hij slaagde voor de meerjarige opleiding osteopathie bij BELSO waardoor hij als erkend osteopaat de titel osteopaat D.O. mag dragen. Hij volgde ook een professionele causopractie opleiding bij International Institute of Causopractic Medicine en een opleiding Klinische Psycho-Neuro Immunologie (KPNI). Benieuwd naar zijn masterproef over de optimale houding? Download hem hier!  Je bent dus bij een erkend osteopaat en gediplomeerd causopractor aanbeland met uitgebreide medische kennis en jarenlange ervaring.

PERSONAL &

PERFORMANCE COACH

Thorbjörn houdt ervan om mensen met een positieve mindset nog meer in hun kracht te zetten en hen te coachen naar een gezonder en gelukkiger leven. Nood aan een klankbord of een luisterend oor? Je personal coach (h)erkent je potentieel en geeft je de psycho-emotionele omkadering om je persoonlijke, sportieve en professionele talenten optimaal in te zetten. Vanuit een medisch startperspectief en met open vizier ontzorgen we naast particulieren, jongeren en ondernemers ook sporters op elk niveau opdat zij zich ten volle op hun sportieve prestaties kunnen focussen.

Benieuwd naar Thjorbjörn zijn volledige masterproef over de optimale houding?

Enkele ervaringen met Topsportadvies

Knap dat je aangaf dat rugpijntje voortkwam vanuit de ribben (terwijl we daar niets hadden van gezegd maar Hasse had de dag tevoren wel de ribben vermeld). Gezond en gemotiveerd blijven werken is tijdens deze Covid periode niet altijd makkelijk. Je legde de juiste accenten door samen een keer goed te lachen. Verder is het belangrijk om je met de juiste mensen te blijven omringen.

Hasse

Mijn 1ste contact was via email, ivm mijn dochter.Het is heel fijn om te zien dat mijn dochter(8) zich in goede handen voelt tijdens de behandeling. We hebben nog een weg te gaan maar het gaat zeker de goede kant op! Ze vraagt zelfs wanneer de volgende afspraak is! Als er vragen zijn of dingen die opkomen of dingen die ik voel na een behandeling(mijzelf dochters) mail ik en krijg steeds tips en antwoord, wat ik enorm waardeer! Bedankt voor wat je doet Thorbjörn!! Keep the good work👍

Jamila

Begin dit jaar zat ik er compleet door. Zaken die ik jarenlang zonder nadenken op mij nam en als volkomen normaal beschouwde, mijn gezin, familie/vrienden en collega’s waarvoor ik steeds mijn eigenste uiterste gaf… Plots lukte mij niets meer, ik was mezelf helemaal kwijt, voelde mij doodmoe, stress- en angstgevoelens namen de bovenhand op mijn zelfvertrouwen, ik kreeg overal pijn en kampte bovendien met een groot schuldgevoel omdat ik niet wist waar dit lichamelijk en mentaal ‘falen’ plots vandaan kwam.


De vele sessies bij andere therapeuten hielpen mij niet om de cirkel van negatieve gevoelens en klachten te doorbreken en via een kennis ben ik in mei’ 21 bij Thorbjörn terechtgekomen. Ik had geen enkele ervaring met osteopathie; wist helemaal niet waar dit voor stond en had geen idee wat ik bij de 1e consultatie kon verwachten. Thorbjörn heeft mij echter vanaf het 1e moment op mijn gemak gesteld en het voelde aan alsof ik hem al jaren kende. Hij heeft lang de tijd genomen om naar mijn verhaal te luisteren, heeft mijn hele lichaam onderzocht en is daarbij op zoek gegaan naar wat de onderliggende oorzaken van mijn klachten konden zijn. Voor het eerst sinds maanden had ik echt het gevoel dat iemand mij eindelijk kon helpen en dat ik vertrokken was…


Intussen heb ik al enkele consultaties bij Thorbjörn achter de rug. Elke keer neemt hij alle nodige tijd om te luisteren en houdt rekening met ALLES wat ik aangeef. Zaken die Thorbjörn uit mijn verhaal haalt en waar ikzelf geen aandacht aan schenk, blijken voor hem wel belangrijk genoeg om voor mijn klacht de nodige oplossing te kunnen aanreiken. Ik vind dit best héél straf! Hij is ‘to-the-point’ en zegt duidelijk waar het op staat; hij is oprecht begaan met jou en geeft je nooit het gevoel de zoveelste patiënt van de dag te zijn…


Thorbjörn helpt mij om mijn innerlijke zelf terug te vinden en, niettegenstaande ik het wel degelijk ‘zelf’ moet doen, is hij ook degene die mij de kracht geeft om na vele jaren eindelijk mezelf te ZIEN… in alle eerlijkheid en eenvoud en in de puurste vorm…. wat mij beslist zal  helpen om mijn lichaam helemaal terug in balans te krijgen en in zijn totaliteit ook een beter en gezonder mens te zijn. Op dit moment ben ik er nog helemaal niet, maar mijn klachten verbeteren en vooral emotioneel voel ik mezelf vooruit gaan. Mijn goesting om in alles terug mee te draaien keert stilaan terug.

Thorbjörn, héél erg bedankt om mij dankzij jouw topkennis en professionaliteit te helpen om opnieuw op de juiste weg te geraken!!

 

Elsie Demeulemeester

Oprecht bedankt!


Een nieuwe (uitermate!) tevreden vaste klant bij! :). Thorbjörn neemt zijn tijd en gaat veel verder dan een ander. Het is niet enkel zijn werk, maar vooral zijn passie, en dat zie én voel je ook!

Oprecht bedankt!


Tot de volgende.

gr Bart

Bart De Sloovere

Thorbjörn neemt tijd voor zijn patiënt.

Naast een osteopatische behandeling is zijn aanpak holistisch en persoonlijk, wat ik bijzonder waardeer. Elk bezoek levert je nieuwe inzichten op over jezelf die je direct kan toepassen. Hij behandelt en helpt je zonder te oordelen. Hij stimuleert en motiveert je om zelf oplossingen te zoeken en hierbij ook mild en zacht te zijn voor jezelf. De aromatherapie op het einde van elke sessie vind ik zalig en is een leuke extra. Aan te raden!

Geert Dequidt

Thorbjörn neemt de tijd om te luisteren naar jouw problematiek en gaat veel verder onderzoeken dan enkel de klacht te bekijken.


Hij adviseert je en volgt je goed op. Zelf weet hij ook welke aanpak het beste past. Intussen al een paar jaar verder met heel veel resultaat! Ben je op zoek naar een  goede en gepassioneerde osteopaat , die zijn tijd neemt, luistert, je behandelt en opvolgt? Dan kan ik je Thorbjörn aanraden! 🙏

Laila Zaimi

Het was direct een aangenaam binnenkomen! Ik was ietsje te laat door het verkeer en het zoeken naar de juiste straat, maar daar werd niet moeilijk over gedaan! Het gesprek liep vlotjes en de behandeling zeer subtiel en geruststellend want voor de eerste maal en wat te laat waren er wel wat zenuwen. Een meerwaarde als mens en dokter!

Selma

Als je het woord ‘Topsportadvies’ ontleedt, zie je de 3 kernwoorden waarvoor Thorbjörn staat:TOP: Het hedendaagse leven is jachtig. Vaak hebben we het gevoel een gevecht tegen de klok te voeren. Vaak wordt van ons verwacht dat we ‘top’ presteerders zijn; of het nu de school, het bedrijfs- of privéleven betreft. Wijzelf willen ook graag het ‘beste’ van onszelf geven. Echter, er zijn zo veel externe factoren die ons lichaam beïnvloeden en dit niet altijd in de positieve zin (we voelen ons uitgeput, we kampen met een aanslepend probleem, we voelen ons down, …). Daarom zijn we het ons lichaam (lees: onszelf) verschuldigd, ‘top’ advies in te winnen. Hiervoor staat ‘top’ TB en zijn team graag ter beschikking.SPORT: iedereen die ‘sport’ hoog in het vaandel draagt of die op een professionele of recreatieve manier omgaat met ‘sport’, heeft nu en dan spijtig genoeg met blessures te maken. Misschien dient deze blessure niet enkel lokaal gehandeld te worden… inderdaad, misschien is het een gevolg van een disfunctie elders in het lichaam… TB onderzoekt het graag en, helpt je met vol enthousiasme en gedrevenheid terug aan het sporten.ADVIES: je hoeft helemaal geen topsporter te zijn om advies bij TB te gaan vragen. Misschien moet je zelfs wat drempelvrees overwinnen om die eerste afspraak te maken. Eén tip: als je voelt dat je op de sukkel bent, als je je niet goed in je vel voelt, sleep je je door de dag: schuif het probleem niet op de lange baan en ga ‘advies’ inwinnen bij Thorbjörn. Waarom? In de klassieke geneeskunde (die zeker en vast ook belangrijk is), heeft iedere arts zijn/haar eigen specialiteit. Hierdoor wordt soms een bepaald probleem of een bepaalde stoornis enkel binnen dat eigen vakgebied geanalyseerd en aangepakt. Het algemene plaatje wordt hierbij dan uit het oog verloren. 


Wat maakt dit centrum  zo interessant? Voor mij is het de combinatie van verschillende aanpakken, zowel op fysisch (bijvoorbeeld osteopathie, kinesiologie, pro bodyscan, …) als psychisch vlak… Vaak worden verschillende technieken al tijdens één en dezelfde behandeling toegepast zodat je enorm veel informatie krijgt over je eigen lichaam en een logische verklaring krijgt waarom je lichaam met de ene of andere klacht te maken heeft. Eens de vaststelling gedaan is, kan je op een doelgerichte manier aan de oplossing beginnen te werken, voel je je snel beter en kan je alles weer beter in perspectief zien. 


 Alleen maar TOP dus!

Katrien Buelens & Jan De Cuypere

Een consult/behandeling bij Thorbjörn is een unieke ervaring die ik iedereen kan aanraden die écht aan de slag wil met een gezond en beter leven.

Thorbjörn neemt zijn tijd om tot een volledig beeld te komen van jouw (fysieke) toestand. Hij kijkt verder dan enkel de fysieke klacht(en) die je aanduidt en combineert meerdere vormen van therapie (osteopatie, causopractie en voedingsadvies) om je verder te helpen. Ik ben bij meerdere therapeuten door de jaren heen behandeld maar de benadering en werkwijze van Thorbjörn heeft mij zeer positief verrast.

Alex Ward

Na jaren van lage rugklachten en consultaties bij verscheidene kinesisten en chiropractoren kwam ik terecht bij Topsportadvies. Meteen viel op hoe gedreven en doortastend Thorbjörn te werk gaat. Iemand die de tijd neemt om écht te luisteren naar je volledige verhaal en je van top tot teen onderzoekt. Wat voor mij het verschil maakte is dat TB steeds op zoek gaat naar de onderliggende oorzaak in plaats van louter symptomen te behandelen.

Daarna was het mijn beurt: met de gekregen adviezen aan de slag. De aanpassingen in mijn voedingspatroon verliepen met vallen en opstaan, maar ik voelde wel voor het eerst de impact van voeding op mijn klachten.   Ondertussen een half jaar later ben ik quasi pijnvrij. De impact van de consultaties gaat echter veel verder, waardoor ik niet alleen fysiek maar ook mentaal sterker sta.

Jeroen Rotthier

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Je bent altijd welkom voor een vrijblijvende kennismaking in Lokeren (Oost-Vlaanderen) of in Dormaal (Vlaams-Brabant). Of maak je meteen een afspraak voor een fysieke check-up? Zo zie je ons direct aan het werk en ervaar je zelf hoe professioneel we te werk gaan.