Osteopaat Thorbjörn De Brul bekijkt je fysieke klachten
arrow_drop_up arrow_drop_down
Osteopaat Lokeren Thorbjörn De Brul

Over Osteopaat & Causopractor Thorbjörn De Brul en 

waar Topsportadvies voor staat

Als je de dieper liggende oorzaken van je fysieke klachten wil vinden, je lichaam in topconditie wil krijgen of je sportprestaties nog verder wil verbeteren, ben je bij osteopaat Thorbjörn De Brul in Lokeren zeker aan het juiste adres.


Geen diagnose? Wij zoeken net iets verder.

Als je geen diagnose hebt voor je aanhoudende fysieke klachten, is een bezoekje aan Topsportadvies zeker het overwegen waard. Met verschillende onderzoeksmethodes en wetenschappelijk onderbouwde technieken analyseren we je lichaam van kop tot teen en omgekeerd. Zowel de structurele anatomie, het zenuwstelsel, het immuunsysteem en emotionele en biochemische factoren komen daarbij aan bod. Daarbij onderzoeken we elk lichaamsdeel apart, maar we kijken ook naar de onderlinge interacties én naar het geheel.


Vervolgens werken we een gepaste en behandeling op maat uit waarbij we verschillende therapievormen en behandelingsmethodes combineren in een multidisciplinaire totaalaanpak om een duurzaam resultaat op lange termijn te realiseren. Het stimuleren van het zelfgenezend vermogen van je lichaam staat daarbij altijd voorop.


“Wij onderzoeken je van kop tot teen en omgekeerd, want elk letsel heeft een oorzaak en dat is niet altijd wat de symptomen op het eerste zicht doen uitschijnen.”

Onze visie

  • elke klacht heeft een oorzaak en kan dus behandeld worden
  • een gezonde geest in een gezond lichaam bevordert geluk
  • elke blessure is belangrijk en iedere patiënt verdient respect


Voor wie?

Bij Topsportadvies is iedereen welkom die positief in het leven staat. We adviseren en behandelen zowel sportievelingen als minder sportieve positivo’s van alle leeftijden. Al hebben we een bijzonder ervaring en expertise in het begeleiden van sporters. Zowel recreatieve sporters, semiprofs als profvoetballers krijgen bij Topsportadvies een allround omkadering om in topvorm te geraken en te blijven, blessures te voorkomen en te excelleren op sportief vlak.

Wie is osteopaat & causopractor Thorbjörn De Brul?

Je komt zelden maar één keer op bezoek bij Topsportadvies. We verkiezen immers de samenwerking op langere termijn en recurrente onderzoekstrajecten en behandelingen waarbij we je vorderingen echt goed kunnen opvolgen en bijsturen waar nodig. Net daarom is het belangrijk dat er een wederzijds vertrouwen en respect is tussen therapeut en osteopaat Thorbjörn De Brul en jezelf. Of het klikt? Geen betere manier om dat te ontdekken dan door persoonlijk kennis te maken! Al stellen we Thorbjörn al wel even kort aan je voor.

Osteopaat De Brul Lokeren

SPORTKRIEBELS

De passie voor sport werd ten huize De Brul met de paplepel meegegeven en het sportief talent zit duidelijk in de familiegenen. Broer Tjörven bouwde een mooie carrière als profvoetballer uit, de zusjes presteerden op topniveau in de atletiek en ook Thorbjörn zelf heeft in zijn tienerjaren verschillende sportdisciplines beoefend. Recreatief wielrennen, atletiek, zeilen, tennis bij de Vlaamse Tennisschool en doelman bij de beloften van Sporting Lokeren onder meer. Toch is het vooral de manier waarop het lichaam zich voortbeweegt wat Thorbjörn het meest fascineert.


OSTEOPAAT D.O. &
CAUSOPRACTOR

Met een uitzonderlijke leergierigheid heeft Thorbjörn zich verdiept in verschillende medische disciplines zoals de menselijke anatomie, immunologie, biochemie, enz.. Na zijn basisopleiding als podoloog was de zoektocht gestart in het meer willen weten in het zoeken naar een meer oorzakelijke aanpak. Hij startte daarom ook de 5 jarige opleiding tot Osteopaat. Daarnaast heeft hij ook de opleiding Klinische Psycho-Neuro Immunologie (KPNI) met glans afgerond en volgt sindsdien voortdurend bijscholingen om helemaal up-tu-date te blijven. Je bent dus bij een professional met kennis van zaken aanbeland!

COACH

Thorbjörn is een enthousiast supporter van jong en iets minder jong talent. Hij houdt ervan om mensen met een positieve mindset nog meer in hun kracht te zetten en hen te coachen naar een beter welzijn en sportieve successen. Een klankbord, een luisterend oor, een adviseur met open vizier en positieve motivatie zijn de favoriete kernwoorden van Thorbjörn. Naast de adviezen, medische check-ups en behandelingen kunnen sporters ook op allround ondersteuning rekenen bij tal van andere uitdagingen. Thorbjörn is namelijk ook FiFA erkend spelersagent.Enkele ervaringen met Topsportadvies

Resultaat op lange termijn! 


Na tal van omzwervingen bij osteopaten, ben ik bij Topsportadvies gekomen. Het was de eerste maal dat iemand mij van kop tot teen onderzocht, en dit zelfs voor de volle 2 uur! Ze denken dus niet enkel aan opbrengst maar in de eerste plaats aan resultaat op lange termijn!

Jürgen Annaert

Bedankt om mij eindelijk hoop te geven!


Ik ben 50 jaar en sukkel al van mijn 20 jaar met nek, lage rug en nog meer. Vanuit Hemiksem kom ik naar Topsportadvies te Lokeren. Wat deze jongens op zo een korte tijd hebben gedaan voor mij is ongelooflijk!! Veel respect voor jullie en vooral thanks voor mij eindelijk hoop te geven.

Johan Van CauwenbergAls je het woord ‘Topsportadvies’ ontleedt, zie je de 3 kernwoorden waarvoor Thorbjörn staat:TOP: Het hedendaagse leven is jachtig. Vaak hebben we het gevoel een gevecht tegen de klok te voeren. Vaak wordt van ons verwacht dat we ‘top’ presteerders zijn; of het nu de school, het bedrijfs- of privéleven betreft. Wijzelf willen ook graag het ‘beste’ van onszelf geven. Echter, er zijn zo veel externe factoren die ons lichaam beïnvloeden en dit niet altijd in de positieve zin (we voelen ons uitgeput, we kampen met een aanslepend probleem, we voelen ons down, …). Daarom zijn we het ons lichaam (lees: onszelf) verschuldigd, ‘top’ advies in te winnen. Hiervoor staat ‘top’ TB en zijn team graag ter beschikking.SPORT: iedereen die ‘sport’ hoog in het vaandel draagt of die op een professionele of recreatieve manier omgaat met ‘sport’, heeft nu en dan spijtig genoeg met blessures te maken. Misschien dient deze blessure niet enkel lokaal gehandeld te worden… inderdaad, misschien is het een gevolg van een disfunctie elders in het lichaam… TB onderzoekt het graag en, helpt je met vol enthousiasme en gedrevenheid terug aan het sporten.ADVIES: je hoeft helemaal geen topsporter te zijn om advies bij TB te gaan vragen. Misschien moet je zelfs wat drempelvrees overwinnen om die eerste afspraak te maken. Eén tip: als je voelt dat je op de sukkel bent, als je je niet goed in je vel voelt, sleep je je door de dag: schuif het probleem niet op de lange baan en ga ‘advies’ inwinnen bij Thorbjörn. Waarom? In de klassieke geneeskunde (die zeker en vast ook belangrijk is), heeft iedere arts zijn/haar eigen specialiteit. Hierdoor wordt soms een bepaald probleem of een bepaalde stoornis enkel binnen dat eigen vakgebied geanalyseerd en aangepakt. Het algemene plaatje wordt hierbij dan uit het oog verloren. 


Wat maakt dit centrum  zo interessant? Voor mij is het de combinatie van verschillende aanpakken, zowel op fysisch (bijvoorbeeld osteopathie, kinesiologie, pro bodyscan, …) als psychisch vlak… Vaak worden verschillende technieken al tijdens één en dezelfde behandeling toegepast zodat je enorm veel informatie krijgt over je eigen lichaam en een logische verklaring krijgt waarom je lichaam met de ene of andere klacht te maken heeft. Eens de vaststelling gedaan is, kan je op een doelgerichte manier aan de oplossing beginnen te werken, voel je je snel beter en kan je alles weer beter in perspectief zien. 


 Alleen maar TOP dus!

Katrien Buelens & Jan De Cuypere

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Je bent zeker welkom voor een kennismakend gesprek of maak je meteen een afspraak voor een fysieke check-up? Zo zie je ons direct aan het werk en ervaar je zelf hoe professioneel we te werk gaan.