Optimale houding is belangrijker dan je denkt! Waarom?

Thorbjörns Masterproef

Over Optimale Houding

Thorbjörn De Brul van Topsportadvies is erkend osteopaat D.O. en gediplomeerd causopractor. Belangrijke erkenningen en kwaliteitslabels die je niet zomaar krijgt. Erkend osteopaat worden vereist onder meer het volgen van een intensieve en meerjarige opleiding osteopathie én het uitwerken van een masterproef. Voor die masterproef onderzocht Thorbjörn De Brul het effect van specifieke osteopathische manipulaties op 7 kernpunten in de wervelkolom alsook de impact van deze behandeling op de positionering van de wervelzuil ten opzichte van de mathematische lijnen en op de optimale houding.

Waarom een masterproef over optimale houding?

Het belang van een goede houding is niet te onderschatten. Bij een optimaal statiekschema blijft de belasting op anatomische structuren minimaal. In die optiek draagt een betere houding dus effectief bij tot het preventief voorkomen en curatief verhelpen van diverse pathologieën. Denk bijvoorbeeld aan Repetitive Strain Injuries die het gevolg zijn van langdurige overbelasting en die op hun beurt chronische klachten zoals ontstekingen en sportief onderpresteren veroorzaken. Onze houding heeft tenslotte ook impact op het socio-mentale welzijn. Een optimale houding is bijgevolg goed voor lichaam én geest.

 

Het resultaat

Thorbjörns onderzoek bracht verrassende inzichten voort. Zo is duidelijk aangetoond dat het behandelingstraject wel degelijk een opmerkelijk positief effect had, dat zich vooral liet opmerken in het bovenste kwadrant van de wervelzuil. De osteopathische manipulaties zijn dus effectief bevorderlijk om een optimale houding te faciliteren.

 

Lees je mee?

Meer weten over termen als posturologie, het verschil tussen lordose en kyfose, spierkettingen van Busquet, Lovett brothers, enz...? Benieuwd wat een DIERS 4D Formettric rugscanner allemaal over jouw wervelzuilkromming en houding kan vertellen? Of gewoon nieuwsgierig wat al deze informatie voor jouw houding en klachtenbeeld kan betekenen? Download gratis de volledige masterproef van Thorbjörn De Brul en geniet 131 pagina’s lang van een kristalheldere uitleg over De effecten van osteopathische manipulaties op de mathematische lijnen ten voordele van de optimale statiek en de meetbaarheid ervan via de DIERS rugscanner.


Veel leesplezier!

Thorbjörn De Brul

Download gratis de volledige masterproef

Laat je e-mailadres na en download gratis de volledige masterproef
50%
De download wordt zometeen vrijgegegeven
Laat je e-mailadres na en download gratis de volledige masterproef
Ik ga akkoord met de privacy policy en wil de masterproef downloaden
Download de masterproef