Causopractie om de échte oorzaak van chronische klachten te kennen.

Via Causopractie naar de échte oorzaak van je klachten

Terugkerende kwaaltjes, blessures of chronische fysieke klachten zonder duidelijke reden? Erkend osteopaat en gediplomeerd causopractor Thorbjörn De Brul gaat op zoek naar de onderliggende oorzaken om vage symptomen of aanhoudende klachten te verklaren én te behandelen. Benieuwd wat causopractie voor jou kan betekenen?

Wat is causopractie?

Causopractie is een onderzoeksmethode die verder gaat dan de klassieke zienswijzen om de onderliggende oorzaken van fysieke klachten te achterhalen. Als gediplomeerd causopractor analyseren we verschillende intrinsieke én externe factoren alsook hun onderlinge relaties ten opzichte van elkaar en het geheel. Zowel biomechanica (o.a. fysieke anatomie en mobiliteit), biochemie (bv. hormoonhuishouding en toxische belasting) en psychomentaal welzijn (psychologische, mentale en energetische belasting) komen uitgebreid aan bod.


Het is met andere woorden een overkoepelende benadering om de dieperliggende oorzaken van chronische lichamelijke klachten te verklaren en ze vervolgens curatief en preventief te behandelen. Een holistische kijk en logische oorzaak-gevolg deductie staan centraal in deze wetenschappelijk onderbouwde onderzoekstechniek. 


De oorzaak van een fysieke klacht bevindt zich niet per se op dezelfde locatie als die waar de symptomen zich uitdrukkelijk manifesteren. Bij causopractie onderzoeken we alle interacties in het lichaam op verschillende niveaus. Zo brengen we alle causofactoren in beeld die apart én samen resulteren in specifieke fysieke symptomen, klachten en ongemakken.


Enkele herkenbare voorbeelden

1. Een tenniselleboog ontstaat niet plots. Het is een proces waarbij de tenniselleboog zich langzaamaan ontwikkelt. Natuurlijk is overbelasting van spieren en gewrichten zeker een trigger, maar ook verhoogd citroenzuurgehalte in het lichaam en toxische belasting in de darmen spelen een rol. 

2. Een opeenstapeling van toxines en/of chemicaliën ter hoogte van de nieren kan klachten zoals achillesproblemen of blaasontstekingen veroorzaken.

3. Bacteriën in de maag en parasieten in de pancreas kunnen zich manifesteren als nek- en schouderpijn. 


Het volstaat dus niet om enkel de pijnzone op biomechanisch vlak te onderzoeken. Ook de orgaanfuncties én psychomentale blokkades hebben invloed op het klachtenbeeld!

Voor wie?

Vind je maar geen duidelijke verklaring voor je chronische klachten? Ben je “uitgediagnosticeerd” of krijg je almaar te horen dat het allemaal in je hoofd zit (terwijl dat uiteraard niet zo is)? Of ben je gewoon benieuwd hoe gezond je écht leeft? In al deze gevallen levert een causopractische analyse interessante inzichten op.


Causopractie in de praktijk

Elk causopractisch traject start met een diepgaand onderzoek. We maken eerst de nodige tijd vrij om te luisteren naar je verhaal en om bijkomende vragen te stellen. Na deze anamnese analyseren we diverse lichaamseigen parameters en externe causofactoren (zoals schimmels, bacteriën, parasieten of (post-)virale, chemische en toxische belasting) met wetenschappelijk onderbouwde testen.

  • Onderzoek vanuit energetisch standpunten en via klinische spiertesten om bacteriën, virussen, vitaminetekorten of toxische stoffen in het lichaam op te sporen. 
  • Mechanisch en visceraal onderzoek met manuele osteopathische technieken, 4D rugscanner, loopanalyses, enz... om pijnklachten en functionaliteit van gewrichten, spieren en organen in beeld te brengen.
  • Mondelinge analyse van (on)gezonde leefgewoonten inclusief geomack onderzoek naar blootstelling aan elektromagnetische stralingen (bv. beeldschermgebruik, draadloze netwerkstralen, enz...)
  • Causopractische screening om overige interacties tussen orthosympathisch systeem (zenuwstelsel), visceraal systeem (orgaanfunctie), chemische belasting, emotionele causofactoren, enz... na te gaan.

Een behandeling met causopractie verloopt zo

Pas als de onderliggende oorzaken van chronische klachten duidelijk zijn, stelt je causopractor een behandelingstraject op maat samen. Die causopractische behandeling bundelt verschillende therapievormen om de individuele causofactoren en de overkoepelende pathologieën simultaan te bestrijden. Tegelijkertijd krijgen het zelfherstellend vermogen van je lichaam, je immuunsysteem, je energiepeil én je emotioneel welzijn een stevige positieve boost. 

  • manuele osteopathische behandelingen
  • causopractische, orthomoleculaire en natuurlijke remedies
  • energetische technieken, mental coaching en craniosacrale therapie

Het resultaat?

De juiste causopractische behandeling heeft een directe positieve impact op verschillende deep level niveaus binnen je lichaam. Bijvoorbeeld omdat we onder meer de opeenstapeling van onzuiverheden tegengaan die zich in cruciale organen hebben genesteld. Denk maar aan het hersenvlies (dura mater) en de ruggenwervels. 


We pakken boosdoeners direct bij de wortel aan. Zo realiseren we simultaan een onmiddellijk curatief en ook een preventief effect. Tegelijkertijd klachten verminderen en voorkomen in de toekomst dus. Omdat we de natuurlijke evenwichten herstellen en lichaam & geest terug in balans brengen, ervaar je de positieve gevolgen eveneens op lange termijn. 


Tip! Causopractie vergt altijd een langetermijn samenwerking gebaseerd op wederzijds vertrouwen, openheid en respect. Deel zoveel mogelijk informatie met je causopractor opdat die de impact van verschillende causofactoren correct kan inschatten!


Gediplomeerde causopractor

De juiste oorzaak van fysieke klachten achterhalen, vergt een zekere medische achtergrond. Daarom heeft erkend en gediplomeerd osteopaat Thorbjörn De Brul ook een bijkomende 3-jarige opleiding causopractie gevolg bij het International Institute of Causopractic Medicine. Je kiest dus voor een betrouwbare, professionele en erkende professional!Klaar om afscheid te nemen van je aanhoudende klachten?

Maak een afspraak bij osteopaat en causopractor Thorbjörn De Brul van Topsportadvies in Lokeren (Waasland) of Dormaal (Vlaams-Brabant) en ontdek zelf hoe professionele causopractie jouw levenskwaliteit verbetert.

Enkele ervaringen van patiënten

Het was direct een aangenaam binnenkomen! Ik was ietsje te laat door het verkeer en het zoeken naar de juiste straat, maar daar werd niet moeilijk over gedaan! Het gesprek liep vlotjes en de behandeling zeer subtiel en geruststellend want voor de eerste maal en wat te laat waren er wel wat zenuwen. Een meerwaarde als mens en dokter!

Selma

Ik ben onder de indruk van de diagnostische benadering, aanpak en communicatie van Thorbjörn. Ik geloof hem én geloof in hem. Ik ben er van overtuigd dat hij mij kan helpen, en mij op de goede weg gezet heeft.

Jan

Thorbjörn van Topsportadvies: Topkerel! Weet waar hij mee bezig is en heeft een grote passie voor zijn vak. Hij gaat door tot het onderliggend probleem is opgelost. Aanrader!

Siska

In maart 2020 was ik een van de eerste slachtoffers van het Covid 19 virus, ernstig ziek en zonder enig onderzoek werd ik bestempeld met corona. Na een maand werd ik genezen verklaard, ook al voelde ik mij niet beter. Na een jaar met chronische vermoeidheid, constante koorts, ontstekingen in schouders, borstbeen, keel en oren zag ik het leven gewoon niet meer zitten. Ik heb altijd veel energie gehad, sporten was mijn dagelijkse bezigheid en plots kon ik niks meer. Via via ben ik bij Thorbjörn terechtgekomen en na een intens onderzoek van bijna 2u, bleek dat ik een longbacterie heb dat nooit vastgesteld is geweest. Buiten de fysieke vaststellingen, zijn ook een aantal psychische zaken uitgeklaard, wat ervoor zorgt dat ik nu, nog geen 3 weken later, eindelijk terug een leven heb! Ik kan weer 10km lopen, ik kan weer voluit gaan op m'n werk, lachen,...kortom LEVEN! Eeuwig dankbaar om mij het licht op het einde van de tunnel te geven!

Veronique Van Den Bergh

Thorbjörn neemt de tijd om te luisteren naar jouw problematiek en gaat veel verder onderzoeken dan enkel de klacht te bekijken.


Hij adviseert je en volgt je goed op. Zelf weet hij ook welke aanpak het beste past. Intussen al een paar jaar verder met heel veel resultaat! Ben je op zoek naar een  goede en gepassioneerde osteopaat, die zijn tijd neemt, luistert, je behandelt en opvolgt?


Dan kan ik je Thorbjörn aanraden! 🙏

Laila Zaimi

Dankzij Thorbjörn kan ik mijn lichaam de zorgen geven die het nodig heeft.


Symptomen die ik zelf niet wist te ontrafelen, werden helder dmv kinesiologie - causopractie. Meer nog via Thorbjörn krijg ik goede causale therapie die laag per laag mijn symptomen weerleggen. Thorbjörn is een zeer aangenaam persoon die altijd ter beschikking is voor acute opvolging/advies. Ik ben hem heel erg dankbaar.

Melissa Daems

Ze tonen oprechte betrokkenheid.


Het was verfrissend om kennis te maken met een andere aanpak dan de klassieke remediëring van kine en ‘klassieke’ geneeskunde. De therapeuten zien het lichaam als een keten en blijven zoeken naar oorzaken en oplossingen tot het lichaam in evenwicht is en stoorzenders uitgeschakeld. Ze tonen oprechte betrokkenheid en zijn geïnteresseerd in het verhaal van de sporter.

Bram Tollenaere

Ik ben je zo dankbaar Thörbjorn!


Ik ben terug in België na mijn 3 weken expeditie en beklimming van de Carstensz pyramide.


Het was zwaar, maar onvergetelijk! Vorig jaar had ik de moed opgegeven en jij hebt me die kracht, energie en vooral de levenslust terug gegeven. Soms is het wel eens zwaar maar heb de kracht om me erboven te zetten.


Sofie De Wolf

Al verschillende malen op consultatie geweest , neemt er echt zijn tijd voor om U te behandelen je zijt er een patient geen nummer.


Tot nu altijd zeer goed gevoel gehad na een behandeling

Jean Marc van Hulle

Kei goed..zeer veel kennis en passie!!! Doet zijn werk met hart en ziel..geen nr, geen volgende patiënt maar een behandeling naar uw volledige eigen "zijn"...

Elke Huypens

Na lang zoeken naar oplossingen, in vermoeidheid, verkramping, darmproblemen ontsteking ,rugproblemen, schouders, maag enz...Eindelijk iemand die mee blijft zoeken naar oorzaken, op elk niveau.Zowel op het lichamelijke als geestelijke.Werken naar een harmonie tussen beide.Je geeft me tools, raad en opent mogelijke deuren, waar ikzelf mee kan werken.

Bedankt Thorbjörn

Geert De Lie

Resultaat op lange termijn!


Na tal van omzwervingen bij osteopaten, ben ik bij Topsportadvies gekomen. Het was de eerste maal dat iemand mij van kop tot teen onderzocht, en dit zelfs voor de volle 2 uur! Ze denken dus niet enkel aan opbrengst maar in de eerste plaats aan resultaat op lange termijn!


Jürgen Annaert

Bedankt om mij eindelijk hoop te geven!


Ik ben 50 jaar en sukkel al van mijn 20 jaar met nek, lage rug en nog meer. Vanuit Hemiksem kom ik naar Topsportadvies te Lokeren. Wat deze jongens op zo een korte tijd hebben gedaan voor mij is ongelooflijk!! Veel respect voor jullie en vooral thanks voor mij eindelijk hoop te geven.

Johan Van Cauwenberg

Waar de klassieke geneeskunde stopt...


Waar de klassieke geneeskunde stopt start Thorbjörn een zoektocht naar de diepere oorzaken van chronische klachten, met een gedrevenheid, bekeken als mens en niet als patiënt of klant, en uiteindelijk met succes om van die klachten af te geraken. De volhouder wint! Top team!! Een aanrader aan iedereen die (zelfs als niet-sporter), vooruit wilt om een beter, gezonder en energieker leven te hebben.

Bieke Bogaert

Maak een afspraak!

Maak een afspraak bij osteopaat en causopractor Thorbjörn De Brul van Topsportadvies in Lokeren (Waasland) of Dormaal (Vlaams-Brabant) en ontdek zelf hoe professionele causopractie jouw levenskwaliteit verbetert.