Oligoscan bij osteopathie praktijk Topsportadvies in Lokeren.
Osteopaat beervelde oligoscan

Pijnloze bloedtest met de oligoscan

Mineralentekort of net een overdosis aan zware metalen in je bloed? 

Je voelt je wat slapjes dus een tekort aan mineralen of vitaminen? Kan perfect. In veel gevallen toont een bloedtest bij de huisarts effectief een vitamine- of mineralentekort aan die de extreme vermoeidheid kan verklaren. Snel wat vitaminesupplementen slikken dan of zit er toch meer achter? 


Bij Topsportadvies toont de oligoscan regelmatig aan dat niet altijd tekorten, maar vooral  onevenwichten of zelfs een teveel aan bepaalde stoffen aan de basis van fysieke klachten liggen. In dat geval is een heel andere aanpak wenselijk om op langere termijn het gewenste resultaat te bereiken...

Wat is een oligoscan?

De oligoscanner is een innovatief en hoogtechnologisch meettoestel dat gebruikt maakt van spectrofotometrie om de hoeveelheid micronutriënten, mineralen en spoorelementen in het bloed te meten. 


De oligoscanner stuurt onschadelijke lichtstralen door de huid naar de bloedbaan en meet vervolgens in welke mate die lichtstralen en elektromagnetische impulsen teruggezonden worden. 

oligoscan

oligoscan


oligoscan mineralen meten

Mineralen en metalen weerkaatsen of absorberen uv-licht immers elk op een specifieke manier en sturen elektro-magnetische signalen terug die uniek zijn voor elk element.


Dat geeft ons een duidelijke indicatie van de aanwezigheid en hoeveelheden van elk element in het bloed. Nadien toetst geïntegreerde software de resultaten af aan een hyper beveiligde database waarin parameters van miljoenen gebruikers vervat zitten. In functie van leeftijd, geslacht, bloedgroep, gewicht, enz... bepaalt het intelligente algoritme of de gemeten waarden binnen of buiten het te verwachten spectrum met gemiddelde normaalwaarden vallen. 

Wat we meten

Via onze voeding (macronutriënten) geraakt ons lichaam aan de nodige energie en bouwstenen. Een oligoscan meet enerzijds hoeveel goede mineralen, vitamines en micronutriënten het bloed bevat en anderzijds de concentratie van schadelijke spoorelementen. Hoe meer positieve micronutriënten en hoe minder toxische partikels, hoe beter natuurlijk. Maar daar stopt de logica niet...


We bekijken niet alleen de concentratie voor elk element apart, maar ook onderlinge verhoudingen. De gouden regel blijft immers dat balans en evenwicht essentieel zijn voor een goed functionerend lichaam en immuunsysteem. 


Interessante inzichten

teveel en/of tekort aan vitamines en mineralen

Calcium (Ca), Magnesium (Mg), Fosfor (P), Silicium (Si), Natrium (Na), Kalium (K), Koper (Cu), Zink (Zn), IJzer (Fe), Mangaan (Mn), Chroom (Cr), Vanadium (V), Boor (B), Kobalt (Co), Molybdeen (Mo), Jodium (I), Lithium (Li), Germanium (Ge), Selenium (Se) en Zwavel (S)

aanwezigheid van spoorelementen (zware metalen)

Aluminium (Al), Antimoon (Sb), Zilver (Ag), Arseen (As), Barium (Ba), Beryllium (Be), Bismut (Bi), Cadmium (Cd), Kwik (Hg), Nikkel (Ni), Platina (Pt), Lood (Pb), Thallium (Tl), Thorium (Th)

 Waar die metalen vandaan komen? Enkele voorbeelden: aluminium in vaccinaties, zilver in medicatie, barium uit industriële additieven, cadmium van uitlaatgassen of rookwaren en lood afkomstig van drinkwaterleidingen of genetische grondvervuiling

onderlinge verhouding en samenspel

Ratio’s over verhouding Calcium-Magnesium, Calcium-Fosfor, Kalium-Natrium, Koper-Zink

oxidatieve stress-meting

Geeft de wisselwerking aan tussen antioxidanten en pro-oxidanten die samen het natuurlijke verouderingsproces en het regenererend vermogen van het lichaam beïnvloeden.

Snel, veilig en zonder prik!

Bij een oligoscan leggen we een compacte scanner op je hand, dicht tegen de bovenste huidlaag. Het toestel zendt vervolgens onschadelijke uv-lichtstralen door de dermis huidlaag naar de bloedbaan. Binnen de minuut heeft de oligoscanner al geregistreerd in welke mate de mineralen en spoorelementen in het bloed die lichtstralen weerkaatsen. 

  • test binnen 1 minuut afgerond
  • real-time resultaatverwerking
  • onschadelijke uv-lichtstraling
  • geen naalden of bloedafname 
  • veel goedkoper dan bloedanalyse
  • duidelijke rapportage en visualisatie

Wat kunnen we met deze informatie?

Een oligoscan levert een schat aan informatie op over biochemische causofactoren in je bloed. Elke deficiëntie, elke overdosis en elk onevenwicht kan een verklaring bieden voor klachten zoals energietekort en andere chronische kwalen zonder duidelijke oorzaak. Net daarom is deze scan een interessante tool bij causopractisch onderzoek.


Ook bij onze adviezen over gezonde voeding en suppletie speelt de oligoscan een doorslaggevende rol. Het gros van de micronutriënten nemen we immers op via voeding terwijl schadelijke toxines op hun beurt wijzen op ongezonde externe factoren en leefgewoonten. Denk maar aan luchtvervuiling en straling door overmatig beeldschermgebruik.

Benieuwd naar jouw bloedwaarden?

Nieuwsgierig of je vitaminen en mineralen tekort of teveel hebt? Hoeveel zware metalen in je bloed verschijnen? Of zoek je naar een reden voor je aanhoudende klachten? In elk scenario is een korte, pijnloze en prikvrije oligoscan een slimme zet om nuttige informatie te verzamelen.