Jouw osteopaat nabij Beervelde: Thorbjörn De Brul van Topsportadvies

Osteopaat Beervelde

Op zoek naar een osteopaat nabij Beervelde?

Wie aan ‘osteopaat Beervelde’ denkt, vindt meteen de weg naar Thorbjörn De Brul van Topsportadvies, de gevestigde waarde in Lokeren.

Osteopaat Thorbjörn is gefascineerd door het menselijk lichaam in beweging én… in topconditie. Last van fysieke klachten? Thorbjörn zoekt naar de onderliggende oorzaken, kijkt naar het lichaam als één geheel, werkt veel ruimer dan de klassieke osteopaat. duurzaam resultaat: positief, gezond en fit leven.

Osteopaat nabij Beervelde: hoe kan Topsportadvies jou helpen?

Osteopaat Thorbjörn kan ook Beerveldenaars helpen. Wie bij hem aanklopt, houdt zich klaar voor een diepgaande analyse van de fysieke klacht(en). Thorbjörn wil een zo volledig mogelijk beeld van de patiënt krijgen. De cruciale vragen daarbij zijn: wie je ben je? Hoe leef je? Verder onderzoekt hij ook welke invloed je lichaamsbouw en -houding op je zenuwstelsel uitoefenen. Daarbij maakt hij gebruik van de uiterst waardevolle meetresultaten van bewegings- en kinesiologische testen (diagnostische spiertesten), de rugscan en de oligoscan.


Al die informatie dient als input voor jouw osteopathische behandeling, helemaal op maat. Door manueel manipulatiewerk worden blokkades opgeheven: muscoloskeletale structuren (gewrichten, spieren, pezen, ligamenten,…), organen en de schedel krijgen zo meer beweeglijkheid.


Voor Thorbjörn hebben het immuunsysteem en de metabole processen geen geheimen. Afweermechanismen, hormonale onevenwichten, voeding en vertering kent hij door en door. Deze kennis koppelt hij ook aan klachten die daar op het eerste gezicht los van staan.


Trouwens, heel wat lichaamsklachten zijn duidelijk gelinkt aan onze huidige samenleving: stress en drukte, ongezond leven en eten, vervuiling,… Wist je dat littekens en jarenoude emotionele trauma’s zich in recente klachten kunnen weerspiegelen? Causopractie werkt vanuit een hogere dimensie rond de interactie tussen biomechanische, biochemische én emotionele, mentale factoren. Daardoor sluit causopractie naadloos bij osteopathie aan. En om die reden heeft osteopaat Thorbjörn zich ook in de causopractie bekwaamd.

Jouw osteopaat bij Beervelde: de extra dimensie

In de behandelingspraktijk van Topsportadvies legt de klassieke osteopathie het betrouwbare fundament. Maar Thorbjörn werkt en denkt dieper: de eerste laag bestaat uit de structuur en de biochemie van het lichaam, de emotionele balans binnen het lichaam vormt de tweede laag. Het motto: mens sana in corpore sano.


Topsportadvies voegt aan osteopathie een extra dimensie toe. Voor Thorbjörn is geen enkele patiënt een nummer, is geen enkele behandeling een standaard behandeling. Thorbjörn trekt voldoende tijd uit voor elke patiënt en gelooft rotsvast in de individuele aanpak. Bij die aanpak komt jouw persoonlijke verhaal centraal te staan en vindt jouw lichaam opnieuw het evenwicht.


Kwaliteit staat dus op de eerste plaats: Thorbjörn streeft naar zichtbaar en voelbaar resultaat. Daarvoor gaat hij met jou eerst naar de basis. Net zoals raceteam dat de F1-wagen moet resetten, dan uitbalanceren en pas daarna kan optimaliseren. Het geheim achter de topprestaties van zo’n racewagen? Elk detail doet ertoe.


Actievelingen en sporters, ook topsporters uit Beervelde vinden de weg naar osteopaat Thorbjörn: zij kennen diezelfde gedrevenheid, voelen diezelfde passie. De passie voor lichaam en beweging.

Jouw osteopaat nabij Beervelde focust op het hele lichaam 

Topsportadvies volgt de filosofie van Jean-Pierre Meersseman, bekend Belgisch chiropractor. Meersseman en AC Milan zijn met elkaar verbonden: hij heeft er als supervisor gewerkt en richtte ook het gerenommeerde Milan Lab op. Bij hem heeft osteopaat Thorbjörn van 2013 tot 2016 zijn kennis over ruggenwervels en statiek in relatie met kaak en gebit uitgebreid. 

Zo zegt de ‘Meersseman-methode’ dat een subluxatie, een blokkade ter hoogte van de wervelkolom, het neurologisch systeem uit balans kan brengen, waardoor een spieronevenwicht ontstaat. Dat verhoogt de kans op klachten en blessures.


Een ander voorbeeld: het mondsysteem beïnvloedt sterk de mobiliteit van de nek, het bekken en de wervelkolom. Bij de osteopathische behandeling van de wervelkolom moeten dus ook de mond en de eetgewoonten in rekening gebracht worden, maar daarnaast oefenen ook lichaamsuitersten als voeten en schedel invloed uit.


Thorbjörn bekijkt disfunctionerende organen met een brede blik en focust op een evenwichtige lichaamsstructuur (postuur) en -houding (statiek). Bij de ontwikkeling van klachtenpatronen beschouwt hij biochemische factoren en metabole stoornissen als cruciale spelers.


Topsportadvies let sterk op de wisselwerking tussen drie bouwstenen: de lichaamsstructuur, de biochemie in het lichaam en de emotionele, mentale balans. Of je lichaam al dan niet gezond functioneert, hangt van hun onderlinge samenhang af.

Osteopaat in lokeren thorbjorn de brul

Jouw osteopaat bij Beervelde: meten is weten

Als vertrekpunt voor een osteopathische behandeling wil Topsportadvies eerst meer over jouw lichaam weten. Concreet betekent dat: de nodige test- en meetresultaten verzamelen en analyseren. Eerst testen en meten dus, dan behandelen, daarna opnieuw testen en meten. Zo kennen Thorbjörn en jij het werkelijke effect van een behandeling.


Rugscan

De praktijk van Topsportadvies is met een rugscanner uitgerust, een meettoestel dat Thorbjörn bij Jean-Pierre Meersseman leerde kennen. In heel België bezitten trouwens maar enkele therapeuten deze tool en de nodige knowhow.

Wat maakt de rugscan zo interessant? Zowel voor als na een behandeling worden de meetresultaten met elkaar vergeleken, zo zet Thorbjörn de behandeling al dan niet verder of past hij ze aan. De rugscan levert dus uiterst waardevolle informatie op.

Benieuwd? Lees dan meer over de rugscan.


Oligoscan

Topsportadvies verliest gezonde voeding en eetpatronen nooit uit het oog. Je voeding bepaalt immers in grote mate hoe je lichaam functioneert.


Hoe werkt de oligoscanner? Dit toestel geeft een nauwkeurig beeld van micronutriënten, mineralen en goede metalen in het lichaam. Daarnaast meet het ook de toxische metalen. Deze metalen verhinderen de opname van waardevolle voedingsstoffen uit voeding en zo wordt het organisme belast. Met alle gegevens van de oligoscan gaat Thorbjörn met jou aan het werk. 

Maak een afspraak in onze praktijk

Genoeg van je aanhoudende klachten? Dichtbij Beervelde, in het centrum van Lokeren, ligt onze ostopathiepraktijk. We gaan op zoek naar de oorzaak van je klachten. Eerst de oorzaak zoeken en dan pas osteopathie. Benieuwd?