Eerst de oorzaak van je klachten vinden
Het menselijk lichaam is een complexe en dynamische machine met verschillende systemen en processen die simultaan én in interactie met elkaar functioneren. Alles is bovendien met elkaar verbonden. Van zodra één of meerdere componenten niet meer optimaal presteren of uit balans geraken, zal ons lichaam alarmsignalen uitsturen. Koorts, onaangename fysieke ongemakken en pijn bijvoorbeeld.
Soms kan een natuurlijk onevenwicht zich ook manifesteren in ongemakken en blessures die hardnekkig blijven terugkeren ondanks verschillende gerichte behandelingen of in een opeenstapeling van afwisselende fysieke klachten. De locatie waar we fysieke klachten waarnemen, is niet altijd een rechtstreekse indicatie van de plek waar de oorzaak zich bevindt. Hoofd- en maagpijn zijn bijvoorbeeld symptomen die vele oorzaken kennen die niet per se in het hoofd of het maagdarmsysteem zijn ontstaan. Het mentale welzijn (stress), een verstoorde hormoonhuishouding of dehydratie kunnen evengoed de boosdoener(s) blijken. Net daar komt onze gecombineerde aanpak van causopractie en osteopathie in beeld.
Oorzakelijk denken
Vanuit een overkoepelende holistische benadering gaan we eerst op zoek naar de onderliggende oorzaak of oorzaken van chronische klachten door verschillende lichamelijke processen en interacties afzonderlijk en in functie van het geheel te analyseren. Niet de behandeling van symptomen, maar wel het herstellen van het zelf genezend vermogen van het lichaam staat bij osteopathie voorop, wat indrukwekkende resultaten voor het algemene welzijn op lange termijn oplevert.