Sportosteopaat in Sint-Truiden? Topsportadvies wekelijks in Dormaal

Sportosteopaat Sint-Truiden

Topsportadvies wekelijks in Lokeren én Dormaal

Voor erkend causopractor en gediplomeerd osteopaat Thorbjörn De Brul heeft (sport)osteopathie nog maar weinig geheimen. In zijn eigen praktijk Topsportadvies begeleidt en behandelt hij al jarenlang talloze amateur en profsporters uit verschillende disciplines met uiteenlopende klachten en uitdagingen. Ook zonder sportief verhaal ben je uiteraard altijd welkom. Benieuwd wat je van deze sportosteopaat in Sint-Truiden of Lokeren mag verwachten?


Eerst de oorzaak zoeken, daarna een totaalbehandeling

Samen achterhalen we de dieperliggende oorzaken van je klachten, brengen we je natuurlijk immuunsysteem in topconditie en bouwen we aan positief verhaal. Dat doen we met open vizier, vanuit een holistisch perspectief en met doordachte oorzaak-gevolg analyses.


Je lichaam is immers een complex mechanisme waarin meerdere componenten samenwerken. Wij kijken verder dan het anatomische en motorische verhaal en bevorderen ook je hormonale evenwichten, voedingspatronen, mentaal welzijn, enz.... Alleen zo creëren we een gezonde geest in een gezond lichaam en positieve resultaten op lange termijn.


Spreken we af in Oost-Vlaanderen of in Vlaams-Brabant?

Sportosteopathie in Lokeren

De thuisbasis van Topsportadvies ligt in het Waasland in de provincie Oost-Vlaanderen. In onze sterk uitgeruste praktijkruimte in Lokeren hebben we hoogtechnologische apparatuur binnen handbereik om wetenschappelijk onderbouwde onderzoeken uit te voeren en die zwart-op-wit te rapporteren. 

  • DIERS 4D rugscanner om de positie van je ruggenwervels, de stand van je wervelkolom, je algemene houding, eventuele blokkades en krommingsafwijkingen, ... te meten en te visualiseren
  • Oligoscanner om de micronutriënten, mineralen en de goede en toxische metalen in je lichaam in beeld te brengen voor we aangepaste voedings- en suppletieadviezen formuleren.

Sportosteopathie in Dormaal

Liever een consult dichter bij huis bij een ervaren sportosteopaat in Sint-Truiden? Dat kan! We ontvangen 2 keer per week patiënten bij osteopathische groepspraktijk De Schakel in Dormaal. Dit rustige dorpje ligt pal op de grens tussen Vlaams-Brabant en Limburg tussen Tienen en Sint-Truiden en vlakbij Zoutleeuw. 


De keuze om samen te werken met De Schakel in Vlaams-Brabant is zeker niet toevallig. We delen immers dezelfde visie op causopractie (eerst de onderliggende oorzaken van je klachten achterhalen) om pas daarna een multidisciplinaire totaalbehandeling op maat uit te werken om lichaam en geest in een optimale en natuurlijke balans te brengen.

Waarvoor kan je bij ons terecht?

Bij Topsportadvies maken we geen onderscheid. De principes en technieken van gespecialiseerde sportosteopathie passen we ook toe bij klassieke osteopathie voor minder sportieve patiënten. Wat je klachten of uitdagingen ook zijn, wij zoeken wél verder om de onderliggende oorzaken te achterhalen en een oplossing op maat uit te werken!

Wat we doen? Enkele voorbeelden:

  • Blessurepreventie, bevorderen snel herstel na botbreuk, maximaliseren sportieve prestaties via, permanente (para)medische opvolging en carrièremanagement, ...
  • Manuele osteopathische behandelingen om blokkades in spieren, gewrichten en wervels weg te werken en een optimale beweeglijkheid te faciliteren.
  • Grondige analyse en behandeling van de 3 voornaamste ostheopatische pijlers: viscero-motiliteit (orgaanfunctie), craniale zenuwen en botstructuren.
  • Analyse van hormoonhuishouding, metabole processen, orgaanfuncties, enz... en bijhorende adviesverlening over detox, gezonde voeding en suppletie.
  • Bevorderen mentaal en emotioneel welzijn via personal coaching aangevuld met diverse beproefde technieken, etherische oliën, enz...

Hoe we dat doen

Meten = weten. Een motto dat we bij Topsportadvies serieus nemen en meteen de reden waarom we in hoogtechnologische meetapparatuur investeren. Onze behandelingen starten altijd met een gedetailleerd onderzoek en diverse analyses. 

We beperken ons niet tot één paramedische discipline. We vullen onze osteopathische behandelingen doorgaans aan met andere beproefde meet- en behandelingstechnieken om een globaal behandelingsplan op maat uit te werken.

Osteopaat in lokeren thorbjorn de brul

Tot binnenkort?

Kom je op consult bij je sportosteopaat in Sint-Truiden of Lokeren? Jij beslist!