Roep een halt aan blessures en zoek de oorzaak
Roep een halt aan blessures en zoek de oorzaak
25 juni 2015 
4 min. leestijd

Roep een halt aan blessures en zoek de oorzaak

Stabiliteit en functionaliteit van het lichaam zijn belangrijk om geen blessure op te lopen! Roep een halt aan blessures en zoek de oorzaak via Topsportadvies!

Een opgelopen blessure of een onopgeloste chronische blessure geven je een ontmoediging om verder te blijven sporten. Dat is uiteraard niet leuk en begrijpelijk. Veel mensen worden merendeels nog symptomatisch geholpen met ontstekingsremmers, inspuitingen, 40 beurten kinesitherapie enz.. zonder resultaat. Je blijft continu in een vicieuze cirkel ronddraaien en dat is absoluut niet leuk.

Je hoort vaak bij sporters, stop maar met voetballen of lopen en kies maar een andere sport en ga zwemmen. Niets is minder waar, achter elke blessure zit een oorzaak. Die oorzaak kan oppervlakkig zijn of kan zich in de diepere lagen van het lichaam bevinden. De oorzaak kan van mechanische/structurele aard zijn of kan vanuit een intern systeem of visceraal (organen) systeem komen. Topsportadvies kijkt op verschillende manieren naar het lichaam. Belangrijk is o.a de steunbasis en vertrekkende vanuit de voeten -> dit is een opstijgende keten. Ook hebben we een dalende keten en deze vertrekt vanuit de schedelbasis, hoofd, tanden, TMG of  temporomandibulair gewricht of namelijk het kaakgewricht.

De filosofie van topsportadvies is gezond bewegen en het lichaam optimaal laten functioneren in zijn verschillende dimensies met garantie tot succes (zie verhalenlijn). De sleutel moet perfect passen en uw lichaam moet 100% in orde zijn om uw dagdagelijkse – en sportactiviteiten tot een goed einde te brengen.

Vanuit onze visie kijken we naar drie belangrijke parameters, die het lichaam verkeerd zouden beïnvloeden, dat zijn het hoofd, bekken en voeten. Je hebt o.a het pariëtale systeem (wervelkolom, spieren, botten), het craniosacrale (kop – staart verbindingen, relatie schedel en heiligbeen) en het viscerofasciale systeem (bindweefsel rond buik – en borstorganen).

Ervaring bij Dokter Jean Pierre Meersseman in Milaan

Ook de ervaring die we meermaals hebben opgedaan bij Dokter Jean Pierre Meersseman in Milaan (de pionier van het AC Milanlab) bracht ons verder in onze visie en behandelingen om meer het lichaam biomechanisch in balans te brengen. Een verkeerde positionering van het hoofd kan een dysbalans veroorzaken van uw volledige keten, een verkeerde beet/occlussie van de tanden (open, gesloten, kruisbeet) geeft ook een verkeerde houding van uw wervelkolom, schouders, bekken, knieën en voeten.  Je lichaam haalt om in balans te blijven, 30 tot 40 procent van zijn informatie uit de tanden, kaken en bovenste nekwervels. Een onevenwicht in die zone heeft een weerslag op je wervelkolom en bekken waardoor er spierzwakten ontstaan. Ook kunnen verstandkiezen of wijsheidstanden een rol spelen in het blokkeren van het bekken waardoor de kans op hamstrings, adductoren of buikspierletsels vergroten. Door samen te werken met tandartsen en orthodontisten kunnen ze een mondstukje of bite laten vervaardigen om zo meer stabiliteit te creëren ter hoogte van het kaakgewricht of TMG.

kaak uit balans

hersenen halswervels

 

Topsportadvies heeft voldoende expertise om je uit uw vicieuze cirkel te halen.

We kijken je biomechanisch functioneel profiel na, je intern systeem wordt gecontroleerd en je historiek wordt grondig bekeken zowel op osteopatisch, podologisch en kinesiologisch vlak. Ook heel veel problemen vertrekken vanuit de embryologie, de geboorte en kunnen nu tot expressie komen met gevolg blessures.

Vanuit onze podologische visie kunnen o.a de voeten ook een grote rol spelen in blessures en kan daardoor een verkeerde torsie van het bekken geven met als gevolg een verkeerde uitlijning van de wervelkolom. Een doorgezakt voetgewelf kan verschillende oorzaken hebben: omwille van een verminderde spierkracht, een geblokkeerd gewricht (waarom?), of een verkeerde positie van de tanden kan ook lijden tot het naar binnen of naar buiten positioneren van de voeten. Dit heeft te maken met neurologische connecties. Uit ervaring hebben we gezien dat bv bepaalde atleten met achillespeesklachten geholpen waren met een mondstukje, met ongelooflijke goede resultaten.

Functionele podologische zolen kunnen ook een meerwaarde betekenen in het uitlijnen van het lichaam en de voeten. Je kunt het bekijken als de banden van een auto die versleten zijn waardoor uw balans ook verkeerd zal verlopen. Als je functionele zolen laat vervaardigen zijn wij de enigen die de zolen ook kinesiologisch uittesten. Er worden veel zolen gegeven om te geven zonder enige reden. Het lichaam kan daardoor ook verzwakken of hypertoon (overgevoelig of in stress komen) worden.  Er zijn veel studies gemaakt die wijzen op een meerwaarde van podologische zooltherapie en het verminderen van overbelastingsblessures. Veel zolen geven je een overcorrectie. Als je de biomechanische principes toepast, moeten we de voet nog de nodige ruimte geven om te loaden en te unloaden. We kijken je structuur grondig na en indien het nodig zou zijn voor functionele zolen wordt dit bij Topsportadvies opgemeten.

Topsportadvies is grondig gespecialiseerd in de functionele biomechanica. Het lichaam staat en valt met de functionele biomechanica! ‘Door mijn unieke studies aan het Gray-Institute in de USA heb ik andere inzichten ontwikkeld die me helpen om meer oorzakelijk te gaan denken. Elk lichaam is uniek en dat maakt het zo’n speciale uitdaging om op zoek te gaan naar de meest geschikte manier van begeleiden, bewegen in functie van uw sportactiviteiten.
Door mijn drang en zoektocht naar betere informatie, de beste technieken en vaardigheden omtrent soft tissue manipulaties, wil ik me onderscheiden op het gebied van menselijk bewegen en het lichaam biomechanisch op punt zetten en dit gecombineerd met het immuun – internsysteem
volgens de klinische psycho neuro immuniologie. 

Eén schakel die niet goed mee roteert heeft een invloed op verschillende ketens. Bv minder openzetten van de heupen kan leiden tot problemen thv de knieën, voeten, schouders. Alles hangt aan elkaar -> één keten.

Ook behandelen we grotendeels op een Kinesiologische wijze. De volgende driehoek speelt een grote rol op het lichaam zoals het mentale, structurele en het biochemische.  Het mentale aspect heeft een grote invloed op ons lichaam. Stress maakt het lichaam verzurend en zal bepaalde hormonale en neurotransmitters minder goed laten functioneren. Een sporter moet zich goed in zijn vel voelen om het maximale uit zijn sport te halen. Het chemische behoort ook tot een minder goed functioneren van het lichaam: snoepen, geraffineerde suikers creëren overbelastingsletsels, verzuring en sneller aanmaken van ontstekingen/tendinitis.

Indien interesse en je wilt uw oorzaak achterhalen, contacteer De Brul Thorbjörn Topsportadvies

Maak een afspraak via de online agenda of bel 0473274560

Tijd om je lichaam te laten optimaliseren?

Reactie plaatsen