Osteopaat Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant | Topsportadvies.be

Erkend osteopaat Oost-Vlaanderen & Vlaams-Brabant

Thorbjörn De Brul, gediplomeerd causopractor en erkend osteopaat, heeft praktijken in Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant. Spreken we binnenkort af in Lokeren of in Zoutleeuw?


Met wekelijkse afspraakmogelijkheden in twee praktijken heb je de expertise van mental coach, causopractor en osteopaat Thorbjörn De Brul snel binnen handbereik. Deze erkende osteopaat ontvangt je in Lokeren (Oost-Vlaanderen) of in Zoutleeuw (Vlaams-Brabant). Aan jou de keuze in welke provincie we afspreken en welke doelstellingen we samen aanpakken. 


Waar we sterk in zijn

 • Causopractie
  We gaan op zoek naar de onderliggende oorzaken van aanhoudende klachten of blessures en de mogelijke remedies om ze gericht en doeltreffend aan te pakken.
 • Osteopathie
  Na een grondige analyse van fysieke klachten of mobiliteitsbeperkingen verhelpen we blokkades met manuele therapie, spieroefeningen en podologische zolen.
 • Onderzoeken
  Hoe is het écht met je fysieke gezondheid, immuunsysteem en conditie gesteld? We testen talloze lichaamsparameters met hightech meetapparatuur.
 • Advies
  We formuleren advies op maat over gezonde voeding, voedingssupplementen, gezond trainen en allround begeleiding voor (top)sportcarrières.
 • Mental coaching
  Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Via mental coaching en emotioneel lichaamswerk brengen we lichaam en geest terug in balans.

Visie en aanpak

Elke fysieke klacht of blessure heeft een oorzaak. Van zodra we de échte boosdoeners kennen, is een gerichte behandeling met positieve effecten op lange termijn mogelijk. 

Elke samenwerking met Topsportadvies start met een grondig onderzoekstraject waarbij we anatomische, biochemische en psychomentale factoren uitgebreid analyseren. Daarna werken we een doordacht behandelingstraject uit om natuurlijke evenwichten te herstellen, het zelfherstellend vermogen van het lichaam te boosten en lichaam en geest terug in balans te brengen.


Wat we allemaal onderzoeken

We leggen elk aspect van het lichamelijk functioneren onder de loep. Anatomische blokkades, hormoonhuishouding, spierfuncties, spijsvertering, vervuilende invloeden, psychosomatische factoren, ... We meten en testen talloze parameters met hoogtechnologische meetapparatuur op een veilige en pijnloze manier.

Causopractisch onderzoek

Bij causopractie onderzoeken we elk lichaamsonderdeel apart, het onderlinge samenspel en het gehele functioneren . We brengen zowel intrinsieke factoren (bv. anatomie, orgaanfunctie en mobiliteit), als externe factoren (bv. parasieten en toxines) in beeld. Daarna achterhalen we via logische en causale verbanden de onderliggende oorzaken van vage en/of aanhoudende fysieke klachten en terugkerende blessures.

Spierfunctie testen

Spieren staan in verbinding met diverse zenuw- en reflexpunten. Daardoor zijn spierkettingen uitstekende indicatoren voor allerlei fysieke gevolgklachten. Niet alleen voor spier- en gewrichtspijnen, ook voor spijsverteringsproblemen en hoofdpijn bijvoorbeeld. Met manuele druktechnieken meten we de weerstand van spiergroepen om de bron en oorzaken van verschillende dysfuncties elders in het lichaam te achterhalen.

Biochemie immuunsysteem

Industriële voeding, luchtvervuiling en parasieten zijn maar enkele schadelijke factoren die metabolische processen en orgaanfuncties verstoren. Met een pijnloze oligoscan meten we hoeveel micronutriënten, mineralen, schadelijke toxines en zware metalen je bloed bevat.  Met aangepast voedings- en suppletieadvies brengen we de biochemische hormoonhuishouding vervolgens terug in evenwicht.

Behandelingen op maat

Terugbetaling osteopathie

Osteopathische behandelingen

Met manuele technieken, osteopathische manipulaties en spieroefeningen pakken we blokkades aan en laten we bloed en energie terug optimaal doorstromen. 

Voedingsadvies & suppletie 


Met voedingsadvies op maat en aangepaste supplementen herstellen we natuurlijke evenwichten in metabole processen en de hormoonhuishouding. 
mental coach

Mental coaching


Via emotioneel lichaamswerk verkennen we onbewuste mentale blokkades die gezondheidsklachten of sportief onderpresteren veroorzaken.

Vlot naar de osteopaat in Oost-Vlaanderen of Vlaams Brabant

De Lokerse praktijk van je osteopaat in Oost-Vlaanderen is vlot bereikbaar vanuit het Waasland, Sint-Niklaas, Gent en Antwerpen. Zelfs vanuit Nederland en vooral Zeeuws-Vlaanderen zakken regelmatig patiënten af.

Liever naar de osteopaat in Vlaams-Brabant? Onze praktijk in Zoutleeuw bij Sint-Truiden is centraal gelegen tussen Hasselt, Tongeren, Luik, Tienen, Leuven, Aarschot en Diest. 

Handig om te weten

 • Kies je Topsportadvies als jouw osteopaat in Oost-Vlaanderen of Vlaams-Brabant, dan zijn je consultaties terugbetaalbaar via het ziekenfonds en/of aanvullende ziekteverzekering. Thorbjörn De Brul is namelijk erkend osteopaat bij de mutualiteiten.
 • Iedereen met een positieve ingesteldheid is welkom bij Topsportadvies. Ongeacht je leeftijd, conditie, klachtenbeeld of sportiviteit. Voor (semi)professionele topsporters bieden we desgewenst ook aangepaste sportosteopathie en carrièrebegeleiding aan. 
 • Klik zeker even door naar de afsprakenpagina voor bijkomende info over onze osteopathie prijzen, kortingen op voedingssupplementen en afspraakmogelijkheden bij je osteopaat in Oost-Vlaanderen of Vlaams-Brabant.

Gewoon doen!

Bij Topsportadvies bepaal je zelf welke testen je wel of niet wenst en op welk tempo we samenwerken. Boek dus gerust die eerste afspraak om kennis te maken en te ontdekken of het klikt.