Osteopaat Sint-Truiden of Lokeren? Bij Topsportadvies heb je de keuze.

Erkend causopractor en osteopaat Sint-Truiden

Thorbjörn De Brul wekelijks in Vlaams-Brabant en Oost-Vlaanderen

Met een praktijk in het Waasland en eentje op de grens tussen Vlaams-Brabant en Limburg is Topsportadvies altijd vlakbij. Aan jou de keuze of je een afspraak maakt met Thorbjörn De Brul, erkend causopractor en gediplomeerd osteopaat, in Sint-Truiden of in Lokeren en welke doelstellingen we samen aanpakken.


Je bent benieuwd...

  • hoe het met je conditie gesteld is en wat je kan doen om nóg gezonder te leven?
  • naar de onderliggende oorzaken van terugkerende fysieke klachten of blessures? 
  • hoe je nóg meer plezier en nóg betere resultaten uit je sportieve prestaties haalt? 

Eerst meten!

Bij Topsportadvies start elke samenwerking met een diepgaand onderzoek waarbij elk aspect van je lichaam aan bod komt. Met hoogtechnologische meetapparatuur en osteopathische technieken brengen we eerst alle sterktes, zwaktes en verbeterpunten in kaart. Pas daarna werken we een behandeling op maat uit om de natuurlijke evenwichten te herstellen.


Causopractisch onderzoek

We onderzoeken diverse intrinsieke factoren (bv. fysiek gestel, mobiliteit, mentaal welzijn) en externe invloeden (bv. toxines, parasieten, bacteriën, ...). Daarna analyseren we de relaties tussen deze actoren onderling en ten opzichte van het geheel. Via oorzakelijke verbanden achterhalen we zo de onderliggende oorzaken van gezondheidsklachten en brengen we lichaam en geest terug in balans.


Spierfunctie testen

Bewegingsproblemen, blokkades en gewrichtspijnen worden soms, maar zeker niet altijd veroorzaakt door onze spieren. Andersom zijn die spieren wel een goede indicator voor andere klachten zoals hoofdpijn, spijsverteringsproblemen en slecht functionerende organen. Met manuele technieken meten we de weerstand van spieren, die in relatie staan met specifieke zenuwen en reflexpunten.    

Biochemie immuunsysteem

Hoe is het met je metabolische processen en orgaanfunctie gesteld? De oligoscanner meet hoeveel en welke mineralen, micronutriënten en metalen je lichaam bevat. Is je hoeveelheid toxische metalen door vervuilde lucht, hormonen of ongezonde voeding trouwens niet te hoog? Nadien brengen we de hormoonhuishouding terug in balans met aangepast voedings- en suppletieadvies.


Elke klacht heeft een oorzaak en van zodra we die kennen, is een gerichte aanpak mogelijk om de natuurlijke evenwichten te herstellen.

Behandelingen op maat

Causopractie

Causopractie draait om causale verbanden, want alle componenten van lichaam en geest zijn met elkaar verbonden via onderlinge relaties. Elke relatie draagt bovendien bij tot het totale functioneren en elke verstoring vertaalt zich in uiteenlopende gevolgklachten. 

Om de omgekeerde redenering van klacht naar oorzaak te maken, moeten alle onderdelen apart én het functioneren van het geheel grondig onderzocht worden. Pas daarna kunnen we logische oorzaak & gevolg verbanden leggen vanuit een holistische en causopractische benadering en een doeltreffend behandelingsplan op maat uitwerken.

Osteopathie

Beweeglijkheid is een cruciale vereiste om vrij van het leven te genieten. Vanuit onze osteopathische expertise sporen we dysfuncties op om eventuele blokkades met gerichte manipulaties los te maken. Die manuele therapie heeft niet alleen een gunstig effect op de totale beweeglijkheid van het lichaam, maar ook op de doorbloeding, metabole processen, het zelf herstellend vermogen van het lichaam, het immuunsysteem, het mentale welzijn, enz...  

Gezonde voeding & suppletie

Met tips voor gezonde voeding en natuurlijke voedingssupplementen brengen we je immuunsysteem en conditie in topvorm. Met aangepaste voeding en suppletie geven we het zelf herstellend vermogen van je lichaam een stevige boost. Een goede zaak voor je immuunsysteem en om terugkerende blessures te voorkomen.

Performance & mental coaching

Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Samen ontdekken we welke psychomentale factoren onderliggende klachtenpatronen beïnvloeden. Stress, ongezonde voeding en vervuilde lucht om er maar enkele te noemen. Dergelijke boosdoeners wekken bewuste én onbewuste negatieve emoties op die op hun beurt psychosomatische klachten veroorzaken. Met persoonlijke coaching en praktische adviezen geven we je energetisch functioneren, mentaal welzijn, drive en energiepeil een stevige boost.

Wist je dat...

  • elke positivo welkom is bij Topsportadvies, ongeacht de sportieve ambities, leeftijd of fysieke conditie. We werken altijd individueel en op maat!
  • consultaties bij je erkende osteopaat in Sint-Truiden of Lokeren terugbetaald worden via het ziekenfonds of de aanvullende ziekteverzekering.
  • je in twee provincies terecht kan bij je vertrouwde osteopaat. Sint-Truiden en Lokeren zijn allebei mogelijke locaties om een afspraak te boeken.

Benieuwd of het klikt?

Tijdens een eerste consult luisteren we eerst naar je ervaringen en verwachtingen voor we testen en behandelingen op maat voorstellen. Zonder verplichtingen uiteraard, want jij beslist!