Topsportadvies, voor wie?
Topsportadvies, voor wie?
01 februari 2016 
1 min. leestijd

Topsportadvies, voor wie?

Topsportadvies geeft niet alleen weer wat de naam betekent. Onze doelstelling is professionele, semi-sporters, jeugdige atleten en andere personen die iets willen bereiken, ambitieus en gemotiveerd zijn, begeleiden en behandelen. Vanuit onze inzet passie en discipline voor ons vak willen we jullie zo goed mogelijk behandelen en de tijd nemen om te luisteren, te zoeken in uw verhaal.

We willen personen die top willen zijn in hun levensstijl, jeugdig gemotiveerd zijn en willen verder bouwen aan hun lichaam en carrière begeleiden.  We willen atleten/personen met het nodige respect voor hun lichaam en die het maximale uit hun sport en lichaam willen halen! Om hun doel/ambitie optimaal te doen slagen. Welke zijn hun klachten met de gerelateerde oorzaak eraan gekoppeld.

Elk letsel heeft een oorzaak, wij zoeken ernaar van kop tot teen en omgekeerd.

Wacht niet tot het te laat is, laat je lichaam tijdig checken. Hoe meer zwakke schakels er kunnen uitgehaald worden, hoe beter. Sporters moeten 100% functioneren en niet 95%. Er mogen geen klachten optreden, elke klacht heeft een betekenis en oorzaak, misschien het gevolg voor een andere klacht. What is the real cause? Je toekomst op lange termijn is belangrijk, niet op korte termijn. Blessures oplappen en symptomatisch behandelen is niet de juist wijze.

Belangrijk is, hoe kijk je naar je lichaam? Welke bril zet je op? Of kijk je eens verder dan je neus lang is.

Alles wat je meegemaakt hebt in je levensloopbaan speelt een rol naar een eventuele blessure en dit vanaf de geboorte. Voetballers kunnen  vb hun hamstrings of een andere spier gescheurd hebben. Misschien spelen daar onderliggend trauma’s een rol zoals een botsing met een medespeler, een elleboogstoot, ziek zijn geweest, stress factoren, emotionele trauma’s. Deze voorvallen kunnen allemaal gevolgen hebben voor een ontregelde structurele en immuniologische balans van het lichaam. Wees preventief en laat ook je structurele posttraumatische klachten behandelen. Every injury is important.

Ook na elke operatie of letsel wees er snel bij, een korte check-up of screening kan wonderen doen op lange termijn. Elk letsel heeft een oorzaak en een oplossing! Atleten, sporters, patiënten die geen uitweg vinden in hun blessures kunnen bij ons terecht. We zoeken samen naar de oorzaak!

Topsportadvies begeleidt de jonge dynamische gemotiveerde (top)sporter die de oorzaak van hun klacht wil weten, ZODAT zij/hij op een verantwoorde en duurzame manier, hun sportprestaties ziet maximaliseren. Topsportadvies doet dit door de sporter meer inzicht te geven, in hoe zijn sportprestaties in relatie staan met hun intern functioneren. Topsportadvies geeft jouw fun en begeleidt/brengt jouw sportieve toekomst naar een niveau hoger.

Reactie plaatsen