Osteopaat Lokeren met ervaring en officiële erkenning | Topsportadvies

Osteopaat Lokeren

Gediplomeerd, erkend en uiterst ervaren sportosteopaat

Last van chronische klachten zonder duidelijke oorzaak of verschillende kwaaltjes die elkaar blijven opvolgen? Klaar voor een gezondere levensstijl, meer energie en betere sportprestaties? Voor elk van deze scenario’s zit je goed bij Thorbjörn De Brul, de bezieler van Topsportadvies en erkend causopractor en osteopaat Lokeren. Benieuwd hoe je jouw lichaam terug gezond en in topvorm krijgt?


Een duidelijke visie

Bij Topsportadvies bekijken we lichaam en geest als één functioneel geheel. Klachten louter symptomatisch behandelen op de plek waar het pijn doet? Daar doen we niet aan mee. Wij bekijken het geheel, alle onderdelen apart en hun onderlinge samenspel om de onderliggende oorzaken van je klachten of blokkades te bepalen én aan te pakken. Het resultaat? Een gezonde en positieve geest in een gezond en fit lichaam in balans.


Osteopathie & causopractie

Thorbjörn De Brul werkt als osteopaat in zijn praktijk in Lokeren bewust met een holistische benadering vanuit een breder perspectief volgens de principes van de causopractie. Op basis van diverse analyses stellen we vervolgens een behandelingsplan op maat samen waarin we het beste uit verschillende paramedische disciplines combineren. Osteopathische behandelingen, voedingsadvies, suppletie, mental coaching, ... Met open vizier, bijzondere expertise en jarenlange ervaring als sportosteopaat gidsen we jou naar een positief verhaal. 

Wetenschappelijk onderbouwde testen

Bij causopractie onderzoeken we de status van verschillende body influencers (bv. biomechanische, biochemische, emotionele en mentale factoren) en hun interactie ten opzichte van elkaar en in relatie met het geheel. Oorzaak en gevolg analyses staan hierbij centraal. Als professioneel osteopaat doen we dat in onze praktijk in Lokeren met hoogtechnologische meetapparatuur en wetenschappelijk onderbouwde testen:

  • Diers Formetric 4D Rugscanner: Met stereografische videografie (projectie van onschadelijke lichtstralen) brengen we de anatomische opbouw van nek tot staartbeen gedetailleerd in beeld. De rugscanner analyseert talloze paramaters zoals wervelposities, wervelzuilkromming, beenlengteverschil en dysfuncties door een verkeerde houding met ongeëvenaarde precisie.
  • Oligoscanner: De negatieve impact van een ongezonde levensstijl, vervuilde lucht of hormonale onevenwicht is niet te onderschatten. Met de oligoscan weten we precies hoeveel micronutriënten, mineralen en goede of toxische metalen je lichaam bevat en welke voedingsadviezen en supplementen wenselijk zijn om het evenwicht van de metabole processen te herstellen.
  • Toegepaste spiertesten met Applied Kinesiology: Elke spier staat in een verbinding met zenuwen, wervels, organen en reflexpunten volgens vooraf bepaalde relaties. Door de weerstand van bepaalde spiergroepen te testen, brengen we de mogelijke probleemzones en oorzaken van diverse pathologieën in kaart. Denk maar aan spijsverteringsproblemen, hoofd- en spierklachten, huidaandoeningen, allergieën, zenuwpijnen, enz... 

Multidisciplinaire behandelingen

Pas als we een duidelijk beeld hebben van de fysieke uitdagingen en mentale blokkades gaan we een gecombineerd behandelingsplan op maat samenstellen. Daarbij bundelen we het beste van verschillende paramedische disciplines om maximaal en langdurig effect te realiseren.Voor Topsportadvies telt vooral de synergie van 3 pijlers: de lichaamsstructuur, de biochemie in het lichaam en de emotionele/mentale balans. Volgens hun onderlinge samenhang laten ze het hele lichaam al dan niet optimaal functioneren.Het resultaat

Door in te zetten op een lichaam in balans faciliteren we het zelfherstellend vermogen. Zo werken we tegelijkertijd curatief en preventief om toekomstige klachten en blessures te voorkomen. Met een gezonde geest in een gezond lichaam heb je een stevige basis voor een fit, gezond en gelukkig leven.

Osteopaat in lokeren thorbjorn de brul

Voor Topsportadvies telt vooral de synergie van drie pijlers: de lichaamsstructuur, de biochemie in het lichaam en de emotionele, mentale balans. In onderlinge samenhang laten ze het hele lichaam al dan niet gezond functioneren.

Wat onze patiënten appreciëren

  • Patiënten zijn geen nummers, maar mensen. Bij Topsportadvies krijg je de individuele, persoonlijke en respectvolle aanpak die je verdient.
  • Geen standaard behandelingen of pakketten, wel individuele sessies op maat afgestemd van jouw fysieke en/of sportieve uitdagingen en ambities.
  • Bij deze osteopaat in Lokeren is iedereen welkom. We behandelen naast topsporters ook heel wat minder sportieve positivo’s van alle leeftijden.
  • Erkend osteopaat in Lokeren waardoor je osteopathie kosten deels terugbetaalbaar zijn via het ziekenfonds of je aanvullende ziekteverzekering.
  • Je plant je afspraken met je osteopaat in Lokeren (Oost-Vlaanderen) of in Dormaal (In Vlaams-Brabant). Dicht bij huis of dicht bij je werk, zoals jij verkiest. 

Gewoon doen!

Boek een eerste afspraak bij de osteopaat in Lokeren of Dormaal en laat je verrassen.

Je hebt niets te verliezen en heel wat te winnen, toch?